Avatar uživatele
Rokio

Kdy budou osvobozeni lidé z pekla? Jste pro jejich osvobození?

Vím, že v pekle jsou velmi špatní lidé. Nikdo ale není tak špatný, aby si zasloužil věčné utrpení na tom nejhorším místě na světě. Nevíte, kdy jejich utrpení skončí?

Podporujete můj návrh pro vytvoření velké skupiny lidí, kteří by peklo našli a lidi z něho by osvobodili?

Zajímavá 0 před 2464 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
luckykubrt

V pekle (společný hrob lidstva) jsou jak spravedliví tak nespravedliví a čekají až je Pán Ježíš Kristus vzkřísí. 😉 To, co učí katolická církev jsou bludy. Žádný ničemný v ohnivém pekle netrpí. Do pekla (šeolu) se chtěl dostat i věrný Job, který byl sužován Satanem. Myslíš, že by chtěl, aby ho Bůh Jehova věčně trápil v pekle ?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Myslíš, že se člověk, který by se protivil
Božímu záměru, dostane do nebe?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Určitě ne. Život je příliš krátký, aby se soudný člověk zapojoval do nesmyslných akcí nemajících ani hlavu ani patu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Přečti si Hovory s Bohem (3 díly), uvidíš to z jiného pohledu a třeba zjistíš, že peklo není, Bůh (každý) má všechny ovečky rád stejně (poctivce, zloděje i vraha), nikoho netrestá… Nerozlišuje lidi na dobré nebo špatné, To dělají lidé, ti si sami určují pravidla a morálku.
I Desatero zní v původní podobě jinak a Boží zákony či vesmír „nezná“ předponu ne (nepokradeš, nesesmylníš, nebudeš…), neustálým přepisováním a překladama tady dnes nožná máme zcela jinou podobu, upravovanou církevními hodnostáři.
Pravděpodobně je tvé „bádání a filosofování“ jen plýtvání časem, který by se dal využít „smysluplněji“ 😁
V " pekle" zřejmě nejsou žádní lidé, peklo je tady na zemi (to je také názor… podotýkám, že svůj názor zde neventiluji). A tedy končí smrtí.
„Duše“ to je jiná kapitola. Přečti si Hovory, otevřou se ti nové obzory, možná pozměníš názory :)

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Ti, kteří činili při svém životu zlo, budou, dle katolické věrouky, při posledním soudu vzkříšeni, aby mohli být odsouzeni a odejít do věčného trápení, zatímco ti, kteří činili dobro, budou vzkříšeni k životu. Pro věčně trpící pak již nebude existovat cesta zpět, k nápravě. Podle katolického učení si však tito věčně trpící vybrali svou cestu dobrovolně, zcela svobodně, tím, že odmítli zachovat zákon Boží. Všichni křesťané tedy mají podle tohoto učení usilovat o vykoupení, tedy o záchranu duší, aby byly od věčného utrpení v pekle uchráněny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bububabu

Ano, nikdo není tak špatný aby byl na věky v pekle, jenže, oni nechtějí přijmout Boha jako někoho kdo je nad nimi, kdo je svrchovanější, moudřejší, dokonalejší a hlavně se nechtějí vzdát svého špatného smyšlení a pýchy která jím brání se změnit k lepšímu. Pýcha jím také brání aby přiznali své viny, raději je stále hází na druhé a tak se sami drží v pekle na věky. Jak je potom Bůh může vzít do nebe?! Být v pekle není rozhodnutí Boha, ale lidí samotných! Sám Bůh říká že peklo stvořil pro satana a jeho ďábly, ne pro lidi.
(V každém z nás je dobro i zlo, ale jen na nás záleží co z toho vybereme a čím se necháme vést).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jednotka rychlého osvobození – tedy netuším jak důkladnou má peklo obrannou linii. Pokud jsou to ale jen takové lázně, kde se všichni jen tak povalují v kotlích a v mezičase se oddávají orgiím, pak si nejsem jist jak by na takovou snahu o osvobození reagovali hosté pekelných lázní. Já osobně bych vás nejspíš poslal k čert.. k Bohu a zůstal dole mezi relativně svobodomyslnými „trestanci“, spíš než se trmácel do oblak mezi tu hromádku přemoudřelých moralizujících puritánů 😁.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hapiky

Ty jsi jako Klaus a jeho amnestie pro zločince. Bude to asi tvoje krevní skupina.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dubraro

da ny:
Desatero v původní, tj. hebrejské podobě samozřejmě používá předponu „ne“, hebrejsky je to samostatné slovo „lo“ a začíná jím osm přikázání.

před 2464 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek