Avatar uživatele
Matthias

Kdy mi hrozí odebrání/utracení zvířete?

Dobrý den všem,
mám takový trochu zvláštní dotaz, ale…
Jak je to vlastně se zákonem, co se týče toho, že zvíře někomu ublíží… Kupříkladu – půjdu na vycházku se psem po vesnici a potkám někoho, kdo se mě zeptá, zda-li si může mého psa pohladit. A já mu řeknu, že ne, že kouše a on přesto na něj sáhne a pes ho kousne. Co pak? Může se stát, že mě někdo nahlásí a psa mi vezmou – nebo dokonce utratí?

Nebo co když budu mít nějaké méně běžné zvíře – nějaké exotické – třeba nosála červeného, na které je potřeba zvláštní povolení – které samozřejmě budu mít – a půjdu s ním na vycházku a on někoho kousne. Vezmou mi jej pak? Usmrtí ho? Jak je to se zákony v ČR? Vím, že třeba v některých státech USA by to byla pro zvíře jistá smrt…

Co když to zvíře mám doma… Kupříkladu budu chovat třeba skunka – a bude se mnou v domě bydlet někdo další – třeba přítelkyně. A jednou ji ten skunk třeba pokouše a pokouše ji hodně – bude muset na pohotovost na sešití rány. Co potom? Vezmou mi v takovém případě zvíře? (byť legálně držené) A co dál? Zavřou ho někam, nebo půjde rovnou na smrtící injekci?

Prosím – kdo rozumíte zákonům a vyznáte se v nich, odpovězte… Tisícero díky!

Zajímavá 0 před 3358 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano i taková situace teoreticky může nastat. Pokud se něco takového stane, tak to většinou řeší Policie, k utracení zvířete ,popřípadě k utracení musí dát vyjádření veterinární správa.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek