Avatar uživatele
bolak

Kdy myslíte, že v USA pochopí souvislost mezi vysokou kriminalitou a právem vlastnit zbraň zakotveným v ústavě?

Pro zajímavost, v celé České republice je spácháno ročně v průměru okolo 150 vražd, a třeba v Chicagu je ročně spácháno 700 vražd. Chicago je mimochodem město, kdyby někdo nevěděl.

(kdo má odvahu, může zkusit tipnout i rok)

kapitán: a já myslím že jo 🙂 zmáčknutí spouště je mnohem jednodušší než do někoho bodat nožem, nebo ho trávit jedem, případně ho srazit autem, střelit člověk do hlavy trvá zlomek vteřiny a pak už je to nevratný, během jakýhokoliv jinýho typu útoku máš tisíckrát víc šancí si to rozmyslet

Mimochodem, statistiky střelných zbraní, když jste je tak chtěli, mluví docela jasně, v USA je na 100 obyvatel jen 5× víc zbraní než u nás, přesto je tam na 100.000 obyvatel spácháno 25× více vražd střelnou zbraní než u nás. Ono když ti budou od školního věku neustále cpát do hlavy že máš právo nosit zbraň (protože je to od dob vinetůa součást ústavy, tak to musíš vědět), tak si ji v dospělosti samozřejmě koupíš, protože je to tvý právo. A co už je dávno dokázaný, že když máš zbraň tak máš tendence ji vytáhnout. A pokud ji má ten druhej taky a ty na něj míříš, tak mu to dává právo ji vytáhnout taky a pak už se střílí. Takže klasická potyčka kdy v česku řekne jeden „čuráku“ a druhej „kokote“ a pak se rozejdou, tak v usa končí mrtvolou.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2306 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mc Merkurion

Nikdy

… a co chceš, ldyž všechny mírumilovný lidi exportujou pomocí armády do světa, aby tam nastolili americkou spravedlnost >>> kdo jinej přeci káže o morálce?
… pro zajímavost pár statistik: ČR je počtem vražd v Evropské unii sedmá (https://www.no­vinky.cz/zahra­nicni/evropa/218512-cr-je-poctem-vrazd-v-evropske-unii-sedma.html )
Statistici zmapovali nejvražednější země světa. Vyhrál Honduras (https://zpravy­.idnes.cz/pocet-vrazd-ve-svete-0lu-/zahranicni.as­px?c=A150512_111004_zah­ranicni_ert )
a pár mapek: https://homici­de.igarape.or­g.br/https://www.e­uro.cz/light/a­mericka-realita-vrazd-je-jako-ve-stredoveku-1297267/galeri­e?id=247442

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Nikdy

Trochu jsi zapomněl, že ta vysoká kriminalita úzce souvisí se složením obyvatelstva.

A lump si sežene zbraň vždy.

Upravil/a: autacek

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Nikdy

Nikdy a proto také někteří volají po reformě, která by sebrala zbraně slušnejm lidem… a teprve potom to začne bejt ten správnej „crime“!

A Chicago je sice město, ale jen Poláků tak žije skoro tolik, jako je Čechův Čechách. Nebo jinak- poláků je 54mega, ale doma je jich 36mega, zbytek je „venku“ a z toho třetina v Illinois ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nikdy

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
locus

Až Donald Trump dá všechny peníze na charitu a dá se vysvětit na kněze

Zevšeobecnovat USA z pohledu držení zbraní je stejně odvážné jako tvrdit že u nas máme stejnou legislativu na držení zbraní jako v Británii (obojí je zatím ještě EU). Chicago má/melo z toho pohledu poměrně přísné zákony na držení zbraní. Do roku tuším 2010 jste nemohl vlastnit skoro nic. A když jsme u těch statistik: přes 75% mrtvých v Chicagu mělo pred svým zavrazdenim záznam v trestním rejstříku a přes 90%mrtvych jsou černoši a hispanci… a je tam několik pouličních gangu. podle rovnice: zákaz zbraní=žádné vraždy by nejbezpečnější země byly asi Rusko (2× víc vražd než v USA –14 na 100k) a Venezuela (92 vražd na 100k)… Hmmm a ono ne. Ale třeba to jen blbě chápu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Gestas

Nikdy

A kdy pochopí bolak souvislost mezi teorií relativity a výsledkem voleb v ČR?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

Až Donald Trump dá všechny peníze na charitu a dá se vysvětit na kněze

To by bylo zajímavé sledovat v přímém přenosu. 🙂

Upravil/a: luckykubrt

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Nikdy

Začnu především tím, že VŽDYCKY do ankety dávejte „únikovou“ možnost „Jiná odpověď“ (pokud DOKONALE nevyčerpáte možné odpovědi). ZASE si musím vybrat něco, co neodpovídá mému názoru a to jednodušše proto, abych vůbec mohl odpovědět.

Kdy už vám lidi dojde, že zločinnost NENÍ o zbraních? A snaha odzbrojit občany neslouží k jejich ochraně, ale k posílení systému? Naštvaný ozbrojený občan JE VELKÝM RIZIKEM. Malá skupinka ozbrojených fízlů v pohodě rozežene několikatisícový dav protivládních demonstrantů – pokud NEJSOU ozbrojeni. Pokud ano, rázem to mění situaci. Je snad někdo tak naivní, že by věřil, že vládě/systému by tolik záleželo na blahu/bezpečí/štěs­tí občanů??

Doufat, že odzbrojením občanů zmizí zločinnost je stejně debilní idea, jako kdysi socialistická teze o vymizení prostituce (z důvodu, že ženy nebudou mít potřebu se prodávat, jelikož budou moci získat peníze prací). Jistě by mírně ubyly „nahodilé zločiny“ – např. muž najde manželku v posteli s někým jiným, šáhne do šuplíku a PRÁSK! Ovšem na organizovaný (a tedy ten nejnebezpečnější) zločin by to mělo pramalý vliv.

Uvažte – v bývalém SSSR bengaboys nedělali se zločinci žádné štráchy, udavači na každém rohu, policejní perzekuce a brutalita na denním pořádku. Ano, objasněnost zločinů byla VELMI vysoká – a nejen proto, že to z nich takříkajíc vymlátili přiznání při výslechu. I podprůměrně chytrý fízl dokáže velmi rychle najít SKUTEČNÉHO pachatele, pokud má k dispozici takové možnosti.

Cena za to byla, že vznikly organizace zločinců natolik „zdatné“, že vedle nich zvadly i pověstné kolumbijské kartely a veškeré americké zločin. organizace z ruské mafie přímo kálí Maggi v kostkách. TOHLE způsobí přemíra represe, to není žádná věda.

Ostatně – alespoň trochu slušná vláda/systém se NEMUSÍ svých občanů bát. A když je vláda/systém NESLUŠNÝ… co říci? Po zásluze TA TA TA TA TA!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Až Donald Trump dá všechny peníze na charitu a dá se vysvětit na kněze

oni tu souvislost nejspíš dobře chápou, ale prostě ctí pravidlo že za svou svobodu se musí nepřetržitě bojovat a mají právo se učinně bránit když je napadne někdo, kdo základní lidská práva a svobody vůbec neuznává. Beze zbraně se účinně bránit bezohlednému brutálnímu agresorovi nelze.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
independent

… a kdy zakážou nákladní auta, taky to může být zbraň.

před 2306 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jak to, že když řekneme, že v USA kriminalita souvisí se složením obyvatelstva, je to OK, ale když to řeknem u nás, je to už rasismus?

před 2306 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek