Avatar uživatele
anonym

Budou i letos silničáři zaskočení sněhem a ledem ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 4211 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Dělala jsem před důchodem na správě silnic, takže to „zaskočení“ silničářů znám z poněkud jiné strany. Silničáři většinou zaskočeni nejsou. To jenom veřejnosti se vnucují líbivé články dementních novinářů o tom, proč co selhalo a proč nebyly ve vánici prohrnuté cesty a podobně.
Šetří se. Tak by měla být veřejnost informována o tom, že prohrnování cest je prováděno podle určitého harmonogramu. Provádí se podle důležitosti silnic. Nejdůležitější jsou dálnice, potom silnice 1., 2. nakonec 3. třídy. Ostatní silnice zůstávají v převážné většině na starost obcím (také část silnic 3. třídy). Kropení solankou, nebo posyp drtí se rovněž provádí podle zpracovaných plánů a podle vytypovaných úseků.
Zaskočeni mohou být silničáři jen v případě dlouhé a tuhé zimy s častými srážkami, protože mají dost „osekaný“ rozpočet pokud se týká financí na předpokládané náklady. Plán nepočítá s mimořádnou zimou. V tom případě se potom řeší otázky doplnění rozpočtu, mimořádné náklady a další lahůdky.
Veřejnost by konečně měla pochopit, že za špatnou údržbu silnic nemohou silničáři, ale poslanci a ministerstvo, kteří určují, kolik se na údržbu vyčlení peněz a také to, kdy se tyto peníze mohou použít. Potom se třeba opravují vozovky v zimních měsících, protože peníze se musí profinancovat. Přesto že se ví, že takové opravy budou mít velmi krátkou životnost. Samozřejmě je ale dobré to následně nechat na silničářích. Viník se prostě najít musí.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Samozřejmě, jako každý rok.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Alesh

Podle mě nebudou, stejně jako nikdy předtím. Tohle tvrdí pouze naše chytrá média, oni sami to jistě takto nevnímají. Problém je, že mají nějaké kapacity a pokud v nějaké době je nadstandardní sněhová nadílka, pak můžou krátkodobě nestíhat, nevidím na tom nic tak strašného, podle mě se to zbytečně zveličuje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nebudou, maj dostatek posypu, soli, pracovníků i vozidel. Na zimu jsou jako každý rok vždy pečlivě připraveni.
Jenže ono se to nějak podělá a vždy to nějak omelou proč se to stalo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

řekl bych že nejsou zaskočeni,ale někdy napadane tolik sněhu,že prostě nestíhají.A nebo to je nečekané.Kdyby bylo na jednu silnici v ČR jedno auto silničářů a řidič, tak by to bylo lepší ale bohužel to není ani v Německu takže u nás to nebude nikdy.My máme smlouvu o výpomoci k prorážení a shrnování silnic naší technikou ale vím že pokud fouká silný vítr nemá cenu silnice pluhovat protže to projedou a můžou jet znovu.Proto se někteří lidé diví proč není okrska prohrnutá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek