Avatar uživatele
anonym

3 cikáni se nám vloupali do domu. Byla nám ukradená částka 40 000,–Kč, nehledě k jiné materiální škodě.

Cikán, který ostatní 2 na násilné vniknutí do našeho domu navedl je mladistvý. Je stále ve výchovném ústavu a na útěku. Po kom máme žádat náhradu škody? Těžko se toho dočkáme po cikánech, jejíchž rodiny jsou ve výkonech trestu. Je možné žádat náhradu škodu po výchovném ústavu, který byl za mladistvého zodpovédný a který byl stále na útěku? Tento mladistvý již má s jinou cikánkou dítě. Na takové "aktivity "není mladistvý, ale na všechno ostatní mají takoví zlodějíčci zvláštní zacházení. Jak k tomu potom přijde poctivý člověk, který je okradený takovou bandou? Moje zásadní otázka však zní, po kom máme žádat v takovém případě náhradu škody? Umožnňuje vůbec právo poctivému člověku na náhradu škody? Cikáni někde nepracují, jsou vydržováni státem, proto si dovolují čím dál víc. Jak máme postupovat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ReHu před 4811 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

V prvom rade krádež – vlámanie nahlásiť na polícií. Po vyšetrení a získaní dôkazov nasleduje súd a tam si môžte nárokovať náhradu škody

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
simonka

Mé kamarádce vykradli chatu, byla přivolaná policie, následně přes pojišťovnu sepsány škody, odcizené věci ajn. Přesně nevím jaká je doba na dopadení pachatele (myslím 60 dnů), ale bylo jí řečeno, ať se modlí a pachatele – zloděje nedopadnou, protože pak ji bude pojišťovnou uvedená částka uhrazena, pokuď zloděje dopadnou v podstatě nedostane z něho ani korunu je-li nezaměstnán – dle okolností pachatele. Z toho vyplývá, že je lepší uvést neznámého pachatele neboť dostanete alespoň něco z pojišťovny, z nepracujících flákačů bohužel nedostanete vůbec nic, vše se řeší soudně a Vás to ještě stojí peníze.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek