Avatar uživatele
anonym

Kdy skončí neustále narůstající přelidňování světa? Kdy se řekne stop a přijdou nařízení typu: 1 dítě na 1 rodinu?

Jedno dítě na jednu rodinu a porušení by se řešilo při druhém těhotenství a to asistovaným potratem? Dvojčata a „vícerčata“ by mohla mít vyjímku?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2830 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Ve vyspělých zemích to problém není, tam je problém právě opačný. 1 dítě na 1 rodinu by zde znamenalo demografickou katastrofu, která by se musela řešit jedině přílivem obyvatel z jiných zemí. Což by byla taky katastrofa, vlastně to už probíhá. V rozvojových zemích by to nefungovalo, pořádně to nefunguje ani v Číně. Takže musí zafungovat přirozený výběr – autoregulace.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud se nezmění chápání majetku jako priority v dnešní společnosti, nezmění se ani toto. Myslím, že se tím prozatím nemusíme zabývat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

Jen se přidat! http://www.vhem­t.cz/
… to fakt né.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nevím jak si to představuješ.Už nyní v naší republice je nedostatek mladých (vždyť to denně slyšíš v televizi, že nejsou lidi na práci a musíme přijmout utečence aby měl kdo dělat).A naši mladí lidé odsouvají narození dítěte na pozdější dobu, (protože přednost má kariera, něco si užít atd.)ale pak mají problémy s otěhotněním­.Začíná být více a více seniorů ( a proto vlády odsouvají odchod do důchodu na čím dál pozdější léta).
Tvoji teorii zaváděla Čína v šedesátých letech a nyní také zjišťuje, že má přestárlou populaci.
Tvoje teorie by se měla ale zavést v afrických zemích, ale tam zase nemají prostředky na přerušení těhotenství, respektive ty různé kmeny ani nevědí jak se to dělá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

přijde mi, že aby politici (obvykle jich je hodně a musí být širší shoda při zásadní změně) souhlasili s něčím takovým, tak musí mít podporu voličů, jelikož kdkyby prosadili něco kontroverzního co lidi nechtějí, báli by se pak, že je za to nebudou voliči volit příště. A aby byla podpora voličů musí mít hodně lidí takový názor že by se to mělo regulovat. Podle mě v česku ten názor nepřevládá zrovna.
Navíc musí být dost mladých aby dělali na důchody starších, to by pak byla asi krize.

Upravil/a: postcd

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek