Avatar uživatele
Samina

Budou od roku 2016/17 povinné přijímací zkoušky i na uměleckých školách?

Zajímavá 0 před 2849 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Je třeba rozlišit „běžné“ a talentové zkoušky. Talentové určitě budou, o přijímacích zkouškách, které se konaly na některých uměleckých školách ústně, nebo písemně, se stále rozhoduje.

"Navrhovaná novela školského zákona by měla být účinná od ledna 2016 a úprava systému přijímacího řízení až od 1. září 2016.

Povinnost vypsat přijímací zkoušky z matematiky a češtiny by měly mít i nástavby nebo jiné formy studia než denní. Výjimku zřejmě získají pouze obory, u nichž uchazeči skládají talentové zkoušky, tedy konzervatoře a jiné umělecké či sportovní školy."

Zdroj: http://zpravy­.idnes.cz/chys­tane-povinne-prijimaci-zkousky-na-ss-zrejme-nebudou-jednotne-1cg-/domaci.aspx?c=A150401­_141013_domaci_zt

Ptáte se předčasně. Až po 1. září budou střední i základní školy vědět víc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Či budú, to neviem, ale v každom prípade minimálne talentové skúšky na umeleckých školách by mali byť povinné. Tieto školy nevychovávajú remeselníkov, ale umelcov a k tomu je talent potrebný.

Dodatok: žiaľ, mnohí si mýlia príjimacie skúšky zo znalostí a talentové skúšky k danému štúdijnému odboru. Je v tom veľký rozdiel. Znalosti môžte mať na úrovni nositeľa Nobelovej ceny, ale ak z talentu nemáte ani za makové zrnko, nebudete prijaí

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek