Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kdy vznikl warez ?

Tak sem si říkál že jestli budete vědět kdy vznikl warez ? protože já to vůbec nemůžu nikde najít kdy ti hnusni blbci okrádali vyvojáře lecktere hry, nevíte to někdo ? já vím že warez se tu neřeší ale jen bych to prosím chtěl vědět..
Změna kategorie, původně: Ostatní (karel)

Předmět Autor Datum
Dá se říct, že warez vznikl v době vzniku prvních her. Ale šlo spíše o půjčování mezi kamarády, "dne…
VojtaCZ 03.03.2013 18:15
VojtaCZ
I bez internetu se kopírovaly kazety a diskety, které se pak přes inzeráty prodávaly dál.
ws79 03.03.2013 18:28
ws79
Tak dá se říct že warez má svou pověst... kéž kdyby neexistoval žádnej warez... kdo ví možná by vzni…
lll 03.03.2013 18:33
lll
A kéž by neexistovali konzole, které zpomalují vývoj her a přebírají PC tituly ;-)
GTS 03.03.2013 18:35
GTS
Oni si za to ti vydavatelé částečně můžou sami, začalo to tím, že hudba a filmy byly předražené a ta…
GTS 03.03.2013 18:32
GTS
To s cenou nema nic spolocne, to je koli hodnotam ludi, ked nedokazu ocenit cudziu pracu - zober si,…
Michal2 03.03.2013 19:16
Michal2
Je to i cenou, ale jen z části. Mentalita na to má vliv hlavně u mladých, kteří ještě nevydělávají a… poslední
Prasak 03.03.2013 20:00
Prasak

Oni si za to ti vydavatelé částečně můžou sami, začalo to tím, že hudba a filmy byly předražené a tak se začalo vesele uploadovat/půjčovat si filmy a hudbu, podle mě se to pak přeneslo i na hry. Tenkrát(kolem roku 2000) neexistoval Steam, či nějaký Itunes, kde by byly hry každou chvíli ve slevě a hudba stála pár korun.

Je to i cenou, ale jen z části. Mentalita na to má vliv hlavně u mladých, kteří ještě nevydělávají a chtějí hrát mraky her, žel jejich rodiče pro to nemají pochopení a ještě menší pochopení by měli, kdyby měli každou tu hru kupovat (koupit mu hru a on ani nevynese odpadky, gauner jeden!). Tento stav se mění v době, kdy ti mladí začnou makat, nebudou mít tolik času na paření her, takže si budou víc vybírat, co chtějí hrát a pak budou ochotnější za to zaplatit, protože už znají cenu práce.
Velký podíl na kupování her má pak i dostupnost těch her. Pokud v obchoďáku (typicky Tesco) zahlídnu vytouženou hru, tak ji spíš koupím s ostatním zbožím (i když jdu pro rohlíky), než abych si pro to jezdil do specializovanýho obchodu, který jsou jen ve velkých městech, tedy je jich málo. U koupě hry po netu mě dost odrazuje poštovný, celkem pálka, když hra stojí třeba jen 300Kč, tak dalších 120Kč poště mi přijde dost. Tohle hodně mění STEAM a obecně online distribuce, kdy si já raději hru koupím, než se srát s warez verzí. V akcích to vyjde na pár korun a hlavně - nemusím doma skladovat hromady DVD, nebo to uskladňovat na harddisku. Stáhnu, kdykoliv budu chtít.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru