Avatar uživatele
Michal Kole

Kdyby jste byli učitelé jak by jste učili ? Jenom přepapouškovali učebnici nebo pokusy,MAT-FYZ příklady z praxe, …

Zajímavá 0 před 4158 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Mapel

Mimo jiné jsem i učil a názorné ukázky a vlastní praktické cvičení nenahradí žádná přednáška.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Bedy

Já mám nejradši klasické přednášky – ale žádné čtení z učebnice… ono nejhezčí je, když ten učitel třeba ty dějiny vypráví – žádný učebnice, vyhledejte si, naučte se, atd.
Co se týká fyziky, tak dobré říct takový úvod a pak to všechno ukazovta na nějakém příkladu (klidně na více příkladech) – tím se to dobře naučí…

Já ale fyziku a podobné předměty učit nebudu, budu učit dějepis a k tomu budu mít zeměpis, případně občanskou nauku bych byl schopen učit. A docela rád, je to zajímavé. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
strapanka

Aj matika a fyzika mozu byt zabavne. Viem, v skole som ich milovala, lebo sme mali ucitela, ktoremu islo o nas a dokazal to prave tym, za nam ich vysvetloval na prikladoch zo zivota, neraz aj trochu pikantnych.
U neho aj ten najvacsi flakac vzdy nieco vedel, nalepilo sa na neho na nezabudnutelnych hodinach. Jasne, ze poucky a zakony sa musis naucit prepapouskovat, ale ich uplatnenie v praxi uz moze byt zabavne.
Jedna z vtedajsich knih, ktore miluju aj moje deti, je napriklad Zabavna matematika (Novovesky, Krizalkovic, Lecko).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jwood

Na střední náš fyzikář pravou rukou psal a levou hned mazal. Kupodivu si i pár věcí pamatuju,i když jsem toho v sešitě napsáno moc neměl 🙂. Ale to bylo asi dáno tím,že se snažil i spostu věcí názorně vysvětlit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Pri matematike a fyzike nestačí len teória, treba aj prax, príklady, pokusy. „Videné“ vlastnými zmyslami naučí viac, než čítanie množstva popísaného textu.
Keby som bola učiteľkou… učila som odborné predmety, ak by som to nepredviedla aj prakticky, bola by som „nedôveryhodná teoretická učiteľka“. Učenie nie je hranie sa s bábikami.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek