Avatar uživatele
Marty333

Kdyby mladistvý spáchal trestný čin v podobě vraždy,kvůli posměškům ze strany druhé,jaký by získal trest?

Jde případně tento tresný čin vymazat z trestního rejstříku?Ptám se čistě hypoteticky.
Doplňuji:
Lidi,já nechci vraždit!!!To je blbost.K čemu???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym před 5018 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

čistě hypoteticky se poraď s rodiči,s práv­níkem,jak to řešit,určitě na něco přijdete. Ale nevraždi,přece nebudeš čistě hypoteticky trpět celý život za to,že jsi zabil nějakého blbce…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Miroslavst

Mladistvému lze uložit pouze polovinu trestu než dospělému. tudíž by záleželo na posouzení celého případu a zároveň by bylo přihlédnuto k polehčujícím okolnostem, pokud by nějaké byly.
V případě, že by byl udělen trest vyjímečný, mám tušení, že by to bylo 10–15let. doživotí nelze mladistvému uložit, jakož i zákaz pobytu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Chandler

Ehm … budoucí vrah ?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Vrazda je vrazda.A posmeskum se da zabranit jinym zpusobem-nez vrazdou.Co te to napadlo!Podle tebe by Cesko bylo vyvrazdene?Mas jalovou otazku-a pokud mas problemy,zajdi si k psychologovi!Z rej­striku asi tezko,kdyz tam budes do konce zivota!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nukušinka

Podle me by byl trest stejny u jakekoli vrazdy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tata

Podle posledních dvou medializovaných případů, pokud mladistvému je pod patnáct let je umístěn do diagnostického ústavu odkud v plnoletosti, tedy v osmnácti letech odchází do normálního života s čistým trestním rejstříkem, jako by nikdy nic neprovedl. Ale neriskuj než seženeš všechny názory pro i proti může dojít k novele trestního zákona a trestní zodpovědnost může byt snížena na dvanáct let. a jdeš bručet na dvacet let jen to zasviští.
Doplňuji:
Podle našich zákonů je tento trestný čin automaticky mladistvým vymazán z trestního rejstříku a je jedno z jakých pohnutek, nebo jakým způsobem byla provedena. Sexuální deviant, v afektu, nebo promyšleně vše jedno.

Upravil/a: Tata

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

V TOMTO STÁTĚ JSOU TRESTY ZA VRAŽDU VÍCE NEŽ SMĚŠNÉ.MLADISTVÍ SI V TOMTO STÁTĚ DĚLAJÍ CO CHTĚJÍ.TADY BY POMOHL ZÁKON SNÍŽIT VĚKOVOU HRANICI ODPOVĚDNOSTI NA 13 LET ABY ZA SVÉ ČINY PYKALI JAKO DOSPĚLÍ.V AMERICE PRÁVNÍ SYSTÉM JE MNOHEM TVRDŠÍ.TAM BY TAKOVÝ VRAH MOHL DOSTAT DOŽIVOTÍ A NĚKDY I TREST SMRTI.U NÁS TAKOVÝ ŠPATNÝ ČLOVĚK JDE DO PASŤÁKU A AŽ VYJDE VEN A BUDE SEKAT DOBROTU TAK SI ZA 5 LET POŽÁDÁ O VÝMAZ Z TRESTNÍHO REJSTŘÍKU A NĚJACÍ POCHYBNÍ PRÁVNÍCI TO PRO NĚJ UDĚLAJÍ.ALE CO SVĚDOMÍ TAKOVÉHO VRAHA? VŽDYŤ TÍM,ŽE TAK KRUTÝM ZPŮSOBEM PŘIPRAVIL DRUHÉHO ČLOVĚKA O PRÁVO NA ŽIVOT A ZMAŘIL JEHO ŽIVOT NA VĚKY NEJEN PROTOŽE JE SÁM VELMI ŠPATNÝM ČLOVĚKEM ALE TAKÉ JE JEŠITNÝ SI SÁM PRO SEBE VYKOPAL VELMI HLUBOKOU JÁMU DO KTERÉ JEDNOU SPADNE A POKUD SVÉHO ČINU NEBUDE Z CELÉHO SVÉHO SRDCE LITOVAT TAK V TÉ JÁMNĚ ZŮSTANE NA VĚKY.JSEM PROMOVANÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA A TAK JSEM RÁDA,ŽE MOHU ZACHRAŇOVAT ŽIVOTY A NE JE BRÁT.TAKŽE KAŽDÝ TAKOVÝ ZLOČIN JE ZAPOTŘEBÍ CO NEJVÍCE POTRESTAT!!! ZAJ-PO

Zdroj: OSOBNÍ SKUŠENOSTI A ZNALOSTI

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Losos

Pokud se v dnešní době, přemýšlí už na vraždu, kvůli posměškům, tak to je to už teda velice zlé. Popravdě nemám slov a ty slova, které se mi rodí v hlavě, nechtějte ani znát.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Marty333

Lidi,neblázně­te!!!Vražda není řešení.To bych nikdy neudělal.Posměšky se řeší jinak.Jen,že kamarád se o tom zmínil,tak jsem se zeptal.

před 5018 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek