Avatar uživatele
Gestas

Kdyby pan prezident Zeman náhle zemřel, mohl by nový prezident pověřit někoho sestavením vlády?

Pokud vím, tak prezident republiky má stále ještě jeden pokus na pověření člověka sestavením vlády. Kdyby Zeman náhle zemřel v úřadu v době, kdy Babiš ještě nemá důvěru, mohl by potom nově zvolený prezident využít toho jednoho pokusu a jmenovat premiérem někoho jiného?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dubraro před 2241 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Odpoveď byla označena jako užitečná

Pověřit by nejen mohl, ale dokonce musel. Domnívám se, že by mohl využít ten jeden pokus, který zbyl po minulém prezidentovi, protože pokusy o sestavení vlády jsou odvozené od voleb, ne od osoby prezidenta.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Gestas Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kryšpín

Mám dojem i když nejsem obdivovatel Babiše, že staré struktury mají zájem vyvolat nové volby, Babiš zbohatl svoji chytrostí a dravostí, ale převážně dle zákonů, které vyrobilo úmyslně, neb zhloupostí růžové a modré ptactvo za čtvrt století za výpomoci pidi stran a přeběhlíků. Na př. super manažer, který vede polostátní firmu ke krachu, měsíčně má jenom šestsettisíc tvrdých českých končí a k tomu dostane darem padáka osm melounů a to šlechtu dlouhá léta nezajímá a.t.d.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nejprve by museli proběhnout prezidentské volby, a potom by mohl prezident využít všechny své pokusy, pokud by nebyla ustanovena vláda. Do té doby by zemřelého prezidenta zastupoval Babiš.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek