Avatar uživatele
orestez

Kdyby se astronaut utrhl od ISS, za jak dlouho by se jí mohl opět chytit?

Zajímavá 0 před 2255 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Záleží jednak na vzájemné rychlosti, druhak na trajektoriích. A to může na nízkých orbitálních drahách znamenat že NIKDY, jelikož hraje roli i atmosféra – velice VELICE řídká, ale stále dostatečně vlivná. (Skylab by mohl vyprávět) ;) :D :D

Keplere>>> KDO JINÝ NEŽ TY BY MĚL BÝT NA ORBITÁLNÍ DRÁHY EXPERT?!?!? :o ;) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Astronaut bez jištění lanem (už se někdy ani nepoužívá) a bez vlastních manévrovacích motorků, by získal vlastní oběžnou dráhu kolem Země. Nejsem na orbitální dráhy zrovna expert, ale někde jsem četl, že za určitých podmínek, by se mohla ISS s astronautem znovu setkat, ale to už by mu do té doby dávno došel kyslík. Bez záruky.
............
aliene, orbita ISS rozhodně není nízká, je ve výšce okolo 400 km a tam už je vliv atmosféry zanedbatelný. Proto tam ten výtvor umístili. Mimo to se Kepler takovými pičučinkami jako smetím kolem Země nikdy nezabýval. Tak měj k němu trochu úctu! 🙂

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Bez pomocného pohonu, či iného zariadenia, nemá nádej k návratu . Možno by mu to trvalo ten čas, kým by si prišiel pre roadster Teslu ešte pred pristáním na Marse (do 12.November 2020) (http://www.whe­reisroadster.com/char­ts.html) a vrátil sa s ňou naspäť na ISS, ale to by už nežil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

ISS: Doba oběhu 92,69 min (wiki). Pokud by měl takové štěstí, že by zůstal na dráze se stejnými parametry (takže při odtržení by měl jiný směr, ale jinak stejné parametry trajektorie i fázi – v čemž je samozřejmě obsažena i rychlost), pak teoreticky přesně za polovinu oběžné doby na druhé straně země. Jsou tam ale další proměnné vlivy které ho mohou od ISS vzdálit. Nejsem si jist jak silně by se za tu dobu (46 minut) mohli projevit. Pokud při tom odtržení oproti ISS zpomalí nebo zrychlí, dráhy už se pravděpodobně nikdy nepotkají dost přesně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

aliendrone, my úbohí Pozemšťania musíme občas loviť v množstve rušivých mimozemských signálov vašej odpovede tie správne prvky, ktoré sa dotýkajú nosného kmitočtu vašej odpovede.

před 2255 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Aliendrone znovu vkládá informace do svého 24. smyslu (překladatelského – již před věky asimilovného od slabingra Predátora):
úloha > převod z pozemštiny do aliendronštiny > zpracování > výstup >
začátek zprávy:
"Ó úžasný, skvělý, a překrásný Aliendrone! My – nedokonalí obyvatelé planety Země jsouc zcela oslněni krásou, úžasnostní a exelentností tvého aliendronství, nemůžeme v oslepujícím lesku nezměrných výšin tvých úžasných, skvělých a krásných odpovědí… NEPŘELOŽITELNÉ… a proto je pro nás těžké… NEPŘELOŽITELNÉ… redundantní a nesouvisejcí informace… NEPŘELOŽITELNÉ… rádi bychom odpovědi… NEPŘELOŽITELNÉ.
konec zprávy

Vyhodnocení a závěr:
Zmatek nebohých pozemšťanů je pochopitelný, nicméně s ohledem na podporu urychlení evolučního procesu lidstva je VYŽADOVÁN intenzivní informační tok!! Aliendrone (úžasný, krásný etc.) tedy bude nadále v rámci možností zachovávat současný přístup s předpokladem, že si pozemšťané časem a postupným tréninkem zvyknou. ;) :D :D

před 2254 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek