Avatar uživatele
Skinn3r

Kdyby se mel v dnesni dobe vyvijet pocitac ? Bylo by to snazsi ?

Napriklad vyvijet od zacatku macintosh nebo jakoukoli elektroniku co v minulosti dala pekne zabrat i nejlepsim z oboru v sillicon valley … Vim ze v dnesni dobe sou uz i cesky firmy na tohle ale v ty dobe to asi bylo nemyslitelny ze by neco zaclo jinde nez v californii . I kdyz nova technologie v cesku asi nevznikne ohledne pocitacu na to tu nemame univerzity .

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4349 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

ad hansi, máš samozřejmě pravdu, arygnoc se nechal oklamat mystifikací, nicméně v principu evropské kolébky má pravdu.
První byly v Německu – 1936 (později naváděly V2) a téměř souběžně v Anglii (prolomily šifrování Enigma – v Blatchey Park).
V Československu SAPO – 1957.
Důkazy v odkazu:
Doplňuji:
Další oponence tím tvým zaslepením Kalifornií – současná světová špička hackerů je v Rusku (i když za pomoci chabých zákonů), ale rozhodující jsou mozky a na ně USA rozhodně nemaj patent. Špičkové vědecké kapacity nakupují v Indii, Asii a v Evropě.
viz odkaz usvědčující z povrchního pomýlení:
http://www.no­vinky.cz/inter­net-a-pc/bezpecnost/268189-hackeri-vydelavaji-rocne-stovky-miliard-korun.html

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/V%C3%BDvo­j_po%C4%8D%C3%AD­ta%C4%8D%C5%AF

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

dovolím si trocha oponovať.
Počítač (nie síce v tom pojme, ako ho používame dnes) nevznikol v Amerike, ale v strednej Európe – pán Kempelen (mimochodom rodák z Bratislavy, 1734 – 1804) zostrojil šachový automat, ktorý bol vcelku zdatný šachový súper.
A to nehovorím o rôznych točítkach na počítanie logaritmov, mocnín a odmocnín v Nemecku, vo Francúzsku či starom Grécku.
Doplňuji:
Hansi:

nemyslíte, že dotyčný (údajný) šachista, ktorý mal v stroji „sedieť“, by väčšiu slávu a rešpekt a meno získal ako normálny šachista?

Upravil/a: arygnoc

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Já nevím, ale s tím Kempelenem a jeho šachovým automatem Turek bych se moc nevytahoval.

http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Tu­rek_%28stroj%29
Doplňuji:
to arygnoc: nemyslím
doplnění Dr.Axla : největší podíl na prolomení Enigmy měli Poláci. Bohužel se mi teď vybavuje jen jméno ing. Rejewski.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Situácia by sa zopakovala. Stretlo by sa zopár nadšencov, neskôr by sa začali zlučovať do spolkov priateľov výpočtovej techniky. Z Krajiny za Veľkou mlákou by vyštartovali zberači mozgov a nových technológii s hrubými peňaženkami. Cieľom týchto lovcov duší by boli krajiny strednej a východnej Európy a rozľahlá ríša Veľkej Británie. Vysoká technická kvalifikácia, schopnosť rozvíjať nové a improvizácia boli znakom ´primitívnych´ slovanských krajín. A výsledným víťazom a ´objaviteľom´ by opäť bol kapitál USA s tesne zavesenou Krajinou vychádzajúceho slnka.
Takto akosi to prebiehalo v 70. a 80.-tych rokoch u nás i vo svete. Radovali sme sa z počítača s 1–16kB pamäťou a vlastných programov.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Že nevznikly počítače u nás, neznamená že naše univerzity jsou špatné. Většinou u takto zásadních průlomů v technologiích může dojít kdekoli. Pravdou je že je většinou důležité technické zázemí , dostatek peněz ale velice důležité je i nápad a dost často náhoda.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Stejně jako všechny technologie, tak i vývoj počítače probíhá neustále, tedy i nyní.
Doplňuji:
Pokud by tehdy ale někdo na ten počítač nějak zapomněl, moc snazší by to asi nebylo. Muselo by se nejdřív prozkoumat, co jaký prvek (součást) vlastně umí, na co se dá použít atd. Možná by to bylo stejně složité, ovšem jinak.

Upravil/a: www

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Kdyby něco bylo jinak, než je dnes, tak by to mohlo být ale zgruntu jinak. Měli jsme a máme „mozky“ světově uznávané. Nevidím důvod, proč by evropští, nebo čeští vynálezci měli „padnout na zadek“ před vědci z Ameriky (beztak je to ve většině případů o přetahování úspěšných do „země zaslíbené“, takže toho původního by se v USA zase k obdivování tolik nenašlo)
Každý vývoj musí projít stádii, kdy se něco zadaří a kdy to naopak nejde posunout dopředu. Možná by se vymyslely počítače na úplně jiné bázi, než jsou ty dnešní. Možná by se ani počítače nevymýšlely a vymyslela by se zařízení, která by jre v mnoha směrech plně nahradila a ještě i jejich funkce mnohanásobně překročila.
KDYBY … to je slovo, které nic neříká a na které se dá těžko odpovědět, co by bylo, kdyby nebylo to, co už dnes je.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek