Avatar uživatele
anonym

Kdybyste jeli v autě, které by jelo rychlostí světla, a zapnuli byste přední světla, co by se stalo?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Tw!st, zjentek, Rokio, Kulpix před 2850 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Usoman

Pokud by si letěl o pár km/h nižší než je tato rychlost a zapnul je, tak by si viděl, jak světelné kotouče postupují vpřed, metr po metru.

Cestoval-li by 100% rychlostí světla a zapnul světla, el. signál v autě by tam nemohl doletět a světla by si ani nezapnul. Popřípadě bys už ani dopředu nemohl posunout prst. Buď by to nešlo nebo by fyz. zákonu zpomalili čas tvého těla/auta, aby tato rychlost nebyla dále překročena.

Při 100% rychlosti, ačkoliv to z hlediska fyzikálních zákonů není s hmotou možné za normálních podmínek dosáhnout, jelikož energie potřebná ke 100% je pro hmotu rovná nekonečnu. Ale pokud by už tuto rychlost hmota něják dosáhla, fyzikální zákony by způsobily, že by byla nekonečně hmotná a byl by s ní pak ámen.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Nestalo by se nic. Pomineme-li fakt, hmotné těleso nemůže rychlost světla dosáhnout, jen se k ní neomezeně přiblížit, rychlosti se v tomto případě nesčítají. „c“ je konstanta.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cynique

Jak píše Kepler – rychlost světla by byla stále c.
A že co by se jako stalo, to by hlavně záviselo na pozici pozorovatele. Kde by byl – jestli v tom jedoucím autě nebo mimo něj.

před 2850 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek