Avatar uživatele
e1232851@trb

Když budu bydlet nějakou dobu v USA, nakoupím si tam věci, používám je a poté je pošlu do ČR,jak se vyměřuje clo/DPH?

Když si v USA koupim třeba kolo jezdim tam na něm a před návratem do ČR je odešlu na adresu v Česku jak se dopočítává dph když je kolo použité a tudíž už nemá hodnotu jako nové.
Popřípadě i u dalších věcí třeba notebook / tablet / mobil …

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2892 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
McArthur

Když to pošleš na adresu svých rodičů, tak po návratu do ČR vysvětlíš Finanční správě, že se jedná o věc osobní potřeby a z té se neplatí ani clo a ani DPH. Když si těch kol pošleš 10, tak Ti asi neuvěří.

Totéž platí o všem ostatním. Jen s autem budeš mít problém, pokud nemá homologaci pro EU. V ČR ho prostě nepřihlásíš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

co jsem slyšel, tak se za používanou věc clo neplatí. „borci“ přebalují nové televize do bublink.folie a pak prý nic neplatí, jelikož jako není nová a vozí to autobusama směrem na východ

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Radius

Při nákupu elektroniky je potřeba vědět, že v USA mají jiné elektrické zásuvky, napětí 120V a 60 Hz. U nás máme 230V / 50 Hz. Dále měřidla musí jít přepnout na metry, cm.
Na co by mi bylo měřidlo, co ukazuje jen v palcích? Váhy v kg, v USA mají libry. Také velikosti oblečení mají jinak (odkaz zde dole). Hodiny ukazují jen 12 hodinovou soustavu a k tomu AM / PM. Také u televizí máme jinou soustavu než oni. Já nakupuji nejlépe u nás.

Někteří výrobci už dnes vyrábějí elektroniku tak, aby šla přepnout na Evropu nebo USA. Mám adaptér (zdroj do zásuvky) a ten funguje od 110V do 240V a jak na 50 Hz tak na 60 Hz. Mám dig. měřidlo (šupléru) a jde přepnout na palce nebo centimetry.
Budík jde přepnout na 12 hod. soustavu (AM a PM) nebo naši běžnou Evropskou 24 hodinovou. Také týden začíná u nás pondělím a hodiny pro USA začínají nedělí (SUN), těch rozdílů je více… třeba v Anglii mají v zásuvce 240V a mají atypické kolíky (jsou hranaté a větší a ne kulaté jako u nás). Také již v Německu mají jiné síťové zásuvky, nemají uzemňovací kolík (jako u nás), ale mají v zásuvce dva plíšky.

Ale třeba USB zásuvky u PC se asi neliší.

Zdroj: http://www.shopping-usa.cz/prevody-velikosti-men-a-vah

Upravil/a: Radius

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek