Avatar uživatele
VojtěchKubán

Když chci být hercem, musím jít na hereckou školu? A když jsem z Česka můžu hrát i ve filmu mimo ČR?

Viděl jsem zpoustu filmů kde hrály děti okolo 6–14 let. Taky bych chtěl taky hrát v nějakém filmu, ale nevím jestli musím být na herecké škole.

Zajímavá 0 před 2821 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jsou u nás 4 herecké školy. Pročtěte si odkaz.
https://www.top­zine.cz/kde-studovat-herectvi-zname-4-nejznamejsi-skoly-pro-budouci-herce

„Ať soukromá či státní škola, vyžaduje se talentt. Hrát ve filmu bývá snem mnoha lidí. To se také odráží na počtu uchazečů. Co se týče DAMU a JAMU, zde se každoročně očekává největší nával. Možné je využít i soukromé školy, u nichž nám však nejspíš nebude stačit rozbité prasátko.“

Viděla jsem v TV, že vyhlašují konkurs, hledají chlapce do nějakého filmu.

Abyste mohl hrát, musí vás někdo vybrat, občas pomůže štěstí, chodit na konkurzy, zeptat se třeba i v divadle. Někdy si vybírají děti i ve škole.

Stejně tak pro zahraniční filmy se dělá výběr,, konkurz. Není to tak snadné, musí se o vás někdo dovědět, opakuji mít talent.

Lepší je opravdu mít vzdělání. Školy spolupracují s divadly, takže i tak máte větší šanci.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Herecká škola není nutná, je spousta herců a jiných uměců, kteří ten obor nikdy nestudovali. Důležitý je talent a velké štěstí.

Pokud člověk začíná jako dítě nebo i dospělý, ale bez hereckého vzdělání, je asi nejlepší začít jako kompars. Většina dětských herců začalaa komparsovými rolemi, nebo ztvárněním postav, pro které se hledaly konkrétní typy dětí. Najděte se nějakou agenturu, která se komparsem do filmů zabývá a přihlaste se do jejich agendy. A pak už to chce hlavně to štěstí. Čeští komparsisté hrají obvykle v České republice, ale může se stát, že je využijí i zahraniční filmaři. Pokud byste se stal skutečným hercem (tedy už hrajícím klasické role), pak i tak se teoreticky může stát, že si zahrajete i v zahraničí, ale to už záleží na tom, jak se prosadíte.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Herecký talent a chuť sa veľa učiť, je základ herectva ale vzdelanie pomáha hercovi získavať nový pohľad na postavu, „fintičky, kľúče“, ktoré by inak musel ťažko hľadať (so sviečkou, ale tieň svietnika mu ich zakrýva), mu na škole ukážu skúsení herci.
Dobrý herec nepozná hranice… ale najprv musí byť známy doma.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

viděl bych to v účasti na castingu a ne jednom. pokud budeš mít rodiče herce, tak máš roli jistou

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek