Avatar uživatele
anonym

Když chci na střední školu zubní technik musím umět vymodelovat zuby? Prosím o odpověd, děkuju

zubní technik

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4676 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Předpokladem pro úspěšný výkon povolání je úplné střední vzdělání a specializační vzdělání pro zubní techniky, zručnost, prostorová představivost, přesnost.

Další podrobnosti na
Doplňuji:
Pracovními činnostmi jsou – zhotovování a opravy zubních korunek, můstků i celých umělých chrupů z různých materiálů (plasty, pryskyřice, keramika, kovy včetně zlata) ručním modelováním s použitím jemných ručních nástrojů a pomůcek, dále strojním opracováváním (broušení, frézování, vrtání), odléváním v odlévacích zařízeních, vytvrzováním v tavicích pecích – zhotovování léčebných prostředků a pomůcek – zhotovování a opravy rovnátek – provádění některých speciálních prací pro plastické chirurgy – zhotovování potřebných forem a předloh ze sádry, křídy, drátu – přebírání zubních otisků a rentgenových snímků od zubních lékařů, jejich instrumentářek nebo rentgenových laborantů a jejich prohlídky a prozkoumání – vedení evidence a dokumentace zhotovovaných nebo opravovaných výrobků – vyřizování administrativních záležitostí s ordinacemi lékařů.

Zdroj: http://www.po­volani.estran­ky.cz/clanky/po­volani/zubni-technik-.html

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Domnívám se, že právě tato škola vás to naučí od základů.Pokud půjdu na střední školu se strojírenským zaměřením, taky nemusím umět obsluhovat soustruh.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

Ano, to bys už měl umět. Teno obor je možné studovat např. na zdravotnické škole v Praze na Alšově nábřeží, kde se konají talentové zkoušky. Uchazeči modelují zub, přenášejí zadaný obraz do jiného měřítka a tvoří z drátu podle předlohy. Zručnost a přesnost je zde podmínkou. Škola je založená hlavně na praxi a práci v laboratořích.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek