Avatar uživatele
anonym

Když do mikrovlnky dáme talíř se zlatým lemováním a přikrejeme tím plastových ochraným poklopem, tak talíř pak nejiskří?

Samozřejmě mám na mysli talíř se zlatým lemováním na kterém je jídlo a je přikrytý krycím poklopem určeným pro mikrovlnky, aby se nezašvihala od nečistot. Potom jí zapneme a kdyby tam poklop nebyl tak to hned jiskří a kdoví co to dělá mikrovlnce jako takové. Pokud tam poklop bude tak ty mikrovlny neproniknou tolik do zlata/stříbra a už by to nejiskřilo?

Jde o to zda-li je vůbec šance třeba i s trikem použít nádobí s obsahem zlata/stříbra, či jestli je to vždy nevhodné do mikrovlnky i s různými triky?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cenobita před 2779 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

tomu talíři i mikrovlnce je fuk, jestli je tam ten kus plastu navíc. Pokud by talíř měl jiskřit sám o sobě, bude jiskřit i když ho schováš pod poklop. Jenn to možná neuvidíš tak jasně.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Cenobita

Bude jiskřit vždy pokud bude v plastovém obalu, jediná možnost jak zabránit jiskření je Faradayova klec, ale kovové předměty se do mikrovlnky vkládat nemají (možná dokonce nesmí), ale pokud by šlo o pokus tak pokud obalíš talíř hliníkovou fólií, jiskřit bude maximálně tak ta fólie ale ne to co je uvnitř.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek