Avatar uživatele
kissis69

Když je kočka zvyklá odmalička být venku a teď chce být doma…neublíží jí to…?

Máme starou kočku,která byla od malička zvyklá být venku(doma nikdy být nechtěla)a teď najednou ve stáří chce do baráku a ven už se jí potom nechce…My jí necháváme tedy přes den(když je jeden znás doma)tedy v baráku ale pak večer ji vyhazujem ven,(v garáži má udělanej zateplenej pelíšek)Vyhazujem jí ven,jelikož neni zvyklá být doma a bojíme se,že by se nám v pokoji vykakala…Chci se zeptat jestli jí to ňák nemůže ublížit,když se doma nahřívá a pak je zase venku na mraze…Děkuji moc za odpověď

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, iceT před 4827 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kapka

Že chce být doma je celkem logické, cítí se tam více v bezpečí. Cítí, že už vše nezvládá jako za mlada, obranu teritoria, útěky před psy, lidmi, auty a pod. Chce více klidu. Také jí opravdu může být i víc zima, nemá už třeba takovou tukovou vrstvu, která ji chrání před chladem, metabolismus funguje jinak, už si ani nenaloví dost myší na přilepšenou.
Pokud neumí být doma čistotná /máte pro ni dobře přístupný záchůdek s kočkolitem, ne?/, pak bych jí dala do garáže přiměřeně velkou krabici /krychli s otvorem pro vstup/, dost vystlanou senem. Tam jí bude teplíčko. Přes den ať je klidně doma v teple.
Tak bych to udělala teoreticky na vašem místě. Ve skutečnosti máme /tedy tchýně má/ cca 17 let starou kočku, která ale ven už téměř nechodí a v zimě už vůbec ne. Nikdo ji nenutí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
atriplex

Pokud chce být kočka doma, tak jí to nezakazujte, kupte jí kočičí záchod s kočkolitem a kočka velmi rychle pochopí kam má na záchod jít. Kočky totiž své výkaly zahrabávají, proto půjde na záchod, jelikož je to jediné místo v bytě, kde se dá hrabat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
monzy197

mám to stejné,mám kočku a stejný případ co vy,dělejte to nastálo ona si zvykne a myslím že jí to neublíží

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zvířata