Avatar uživatele
Michal Kole

Když ještě byla povinná základní vojenská služba (1990až2004), jak se to řešilo, když už branec měl pracovní poměr?

To mu musel zaměstnavatel držet místo jako to je dnes u žen co odejdou na mateřskou a rodičovskou (ochranná doba) ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4023 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jikra

Jen doplním -Drapa- , nejenom že mohl, ale někdy i musel. Např. na hutích u některých profesí se chodilo na zkrácenou voj.službu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Tak doplním. Nástup vojenské služby z pracovního poměru neznamenal ukončení pracovního poměru ! Voják byl stále během vojny zaměstnanec !! toho podniku odkud narukoval !!!!!! a po vojně se vrátil na do stejného závodu. Pokud nepodal oficiální výpověď. Bylo pěkným zvykem že na vánoce posílaly tyto fabriky svým vojáků malé dárky!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nejen od roku 1990 ale už od roku 1945, když odešel branec na vojnu, tak pokud chtěl, tak mohl nastoupit po návratu na to samé místo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Led_

Zamestnávateľ musel každému pracovníkovi, neprítomnému na pracovisku, pre plnenie občianských povinností – medzi ne patrí aj vojenská služba, poslanecká činnosť a podobne – držať miesto, ktoré predtým zastával. dočasne mohol toto miesto obsadiť iným pracovníkom.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

jen doplním nepřesnost : vojákovi zákl.voj.služby po návratu do civilu bylo pracovní místo opět přiděleno. A pokud se kluk vyučil,tak 3 roky po vyučení musel u podniku zůstat,protože podnik mu tzv.zaplatil celé vyučení a těmi 3 roky se to rentovalo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek