Avatar uživatele
Gestas

Když jste byli malí, vykonávali jste potřebu do látkových, nebo jednorázových plen?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, Drap před 2187 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Samozřejmě, že do látkových a dokonce ještě i moje děti. Tehdy byly plínky nezbytnou ozdobou každého balkónu rodiny s malými dětmi. Také byly spolehlivým znakem pro pojišťováky, kteří nabízeli životní a úrazové pojištění, spořicí účty apod.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Sice nepamatuji, ale jednorázové žádné nebyly. Svým způsobem byl problém i s těmi z látky. Byl na to poukaz. Nemohl si jich člověk nakoupit kolik chtěl.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Pleny byly z čisté bavlny a nádherně sály. Protože byly levné kupovali je i ostatní, na utírání čehokoliv. Aby se nemuseli silně zdražovat byly později na poukaz až do doby, kdy se muselo zdražit veškeré dětské oblečení, kvůli velkým nákupům cizinců hlavně Němců. Dětské oblečení bylo silně dotováno státem. Zdražení bylo značné!!!

Veškeré používání jednorázovek je nehorázné plýtvání, likvidace přírody a tím i člověka.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Už se na to nepamatuju, to víte, stárnu…
Ale předpokládám, že do látkových.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Jistěže do látkových, stejně tak i naše děti. Pleny byly tehdy úzkoprofilovým zbožím takže se dědily a přes důkladné vyvařování ve vodě s mýdlovými hoblinami, postupně měnily barvu z bílé na zažloutlou. Dodnes si pamatuji zápach když hrnec při vyvařovací na plotně vzkypěl a námahu při pečlivém máchání.
Po narození druhé dcery jsme si v roce 1977 pořídili automatickou pračku Tatramat. Sice skákala po celé koupelně, ale pokud se podařilo sehnat prací prášek Batul, bylo nám rodičům hej. Vzpomínám na karikaturu a slova ženy peroucí v neckách, která muži sahajícími na její zadní partie praví: „Ruce pryč ty starý spratku, radši mi kup Tratramatku“. Také se mně vybavuje obrázek mého o dost mladšího bratra, jak v létě po venku běhával nahatý jen se starými kapesními hodinkami na krku. Ten tehdy pleny vůbec nepotřeboval. A to všechno odnés čas.....

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Kto by si už pamätal tento detail z minulého tisícročia a dokonca z plienkovej mladosti. Jedno čo viem isto, vo veku do počtu prstov jednej ruky, na lúkach sme sa naháňali a v rybníku máčali, moderne bez šiat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Nepamatuji se, předpokládám, že do látkových. Činily tak i mé děti, ačkoliv v té době už jednorázové pleny existovaly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

Si to nepamatuju,ale prej do látkových 😁

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Polaskova44

Tehdy jiné, než látkové pleny ani nebyly, takže také do látkových. Co jsem se tak dívala, tak se dnes ale zase vrací do módy. Když jsem na ně nedávno koukala na https://www.obchod-latkovepleny.cz/ tak jsem byla i docela překvapená. Já si pamatuju jen ty čistě bílé, ale dnes už se dají sehnat i s různými designy atd.

před 1442 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek