Avatar uživatele
Gestas

Když mi při rozjíždění chcípne auto s karburátorem, musím před opětovným nastartováním zapumpovat plynem?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 2251 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Zpravidla ne. Píšeš, že chcípnul při rozjíždění, takže už byl nastartovanej. Podle mně ve většině případů dosáhneš jedině přechlastání motoru.
Ale záleží o jaký konkrétně jde motor a jak má řešen studený start (některé modernější – řekněme automobily posledních 20–50 let 😉 mají řízení sytosti směsi automatické)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Našlapávání plynu se dělá jen u studeného motoru. Třeba u Favoritů (pokud si pamatuji) si několikerým sešlápnutím plynu otevřel sytič (ten se sám po zahřátí motoru uzavřel). Jestli je motor zahřátý, může to být i na škodu kvůli dodatečnému přistříknutí akcelerační pumpičky – ale to už záleží na konkrétním konstrukčním provedení karboše.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Nemusíš. „Zapumpováním“, opakovaným plným sešlápnutím pedálu plynu pouze vstříkneš akcelerační pumpičkou benzin do sací komory karburátoru. V případě studeného motoru to může být k dobru (nesmí se to přehnat), do již ohřátého je to spíše na škodu a můžeš jej „přechlastat“ a bude se startovat hůř. Hodně záleží na zkušenostech a znalosti požadavků daného konkrétního motoru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Ne, to není třeba a je to zbytečné.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek