Avatar uživatele
Rokio

Když mi vyšlo v kvalifikovaném testu dělaným školou, že jsem psychopat, jsem jím?

Jsem opravdu psychopat? Nikoho neohrožuji a nejsem nebezpečný ani sobě. Naopak se snažím pomáhat druhým lidem a došlo to tak daleko, že jsem si založil internetovou psychologickou poradnu, kde dělám dětského psychologa pro děti od osmi do osmnácti let. Rovněž jsem bojovník proti zlu, a to tak, že dělám mlynáře v božích mlýnech pro těžké zločince a lidi, kteří udělali něco velmi opovrženíhodného. O takových lidech šířím na internetu negativní, ale pravdivé iformace. Dále se přiznávám, že přijímám pokyny přímo od Boha při svém jednání, a to prostřednictvím bible. Též se snažím stát dokonalou bytostí a vyrovnat se polobohům. Nakonec bych chtěl dodat, že mám sníženou schopnost bát se, a proto mě nevyděsí horory ani hororové počítačové hry kromě Slendermena (svou odolnost proti strachu jsem trénoval, abych se stal neohroženým bojovníkem proti zlu).

Chtěl bych se vás proto zeptat, jestli jsem psychopat, abych věděl, jestli nemám zavolat záchranku na odvoz do blázince, abych už neohrožoval společnost a v nejlepším případě byl napraven.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2857 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Ad Rokio
Na testy jste se už několikrát ptal, už jsme vám vysvětlovali, že jeden text nic nedokazuje.

Stejně tak nemůžeme stanovit diagnózu.
To patří do náplně práce psychologa, pokud je to vážnější, odkáže vás na psychiatra. Rozdíl je v tom, že psycholog léči slovy, nabízí poradenství, psychiatr jako lékař pak podává léky.
.....

Ad Kulpix
Odpovědi neupravuji, ale vzhledem k tomu, že jste použíl velká písmena, (děláte poměrně často), která v internetové komunikací znamenají negativní jev, jsem je výjimečně změnila.

"Psaní velkými písmeny je zajímavý fenomén. V počítačovém a internetovém světě už má dlouhé roky příchuť toho, že ten někdo křičí, v angličtině se něčemu takovému říká shouting či yelling. A co je důležité, je to považováno a chápáno jako nevychované, neslušné a hrubé.

Vedle toho to dělá případný text napsaný verzálkami (tak se tomu odborně říká, případně varianta jsou ještě kapitálky) nečitelný a obtížně srozumitelný."

https://365ti­pu.wordpress.com/2015/09­/15/tip258-proc-na-internetu-nepsat-velkymi-pismeny/

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Byď i kvalifikovaný test , sestavený školou, nemůže prokázat že jsi psychopat. I když vyloučit to nelze.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dismas

Jak tě pozoruju, tak jsi.
Dal bys prosím odkaz na svou poradnu?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kulpix

Stejně jako Dismas bych se aj jà rád podíval na Tu tvoji poradnu… a jestli ty s těmi tvými otázkami jsi psycholog》tak já jsem David Coperfield.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Osobně se neznáme. Nevím, ani co to bylo za test. Ale k určení podobné diagnozy jeden školní test nestačí. Pokud potřebujete výsledek testu vyvrátit, nebo máte naopak obavy, že by to mohla být pravda, doporučuji návštěvu psychiatra.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jak poznat psychopata?

1
Hledejte povrchní šarm. Psychopati si často takzvaně „nasazují masku“, která je příjemná a oblíbená. Psychopat například ochotně dělá dobré skutky, aby si získal náklonnost své oběti.

2
Psychopat sám sebe vidí pokřivenou optikou. Tito lidé věří, že jsou o mnoho chytřejší a mocnější, než ve skutečnosti jsou.

3
Hledejte neustálou potřebu stimulace. Klid, ticho a přemýšlení je něco, co psychopati neovládají. Potřebují neustálou zábavu a aktivitu.

4
Hledejte známky patologického lhaní. Psychopati lžou jako když tiskne, ať už jde o malé bílé lži nebo složité fabulace.

5
Posuďte manipulační schopnosti dotyčného. Všichni psychopati vykazují nadprůměrné schopnosti manipulovat druhými lidmi, aby dosáhli i toho, co by jejich oběť normálně nikdy neudělala. Umí pracovat s pocity viny, sílu a další způsoby.

6
Hledejte nedostatek pocitu viny. Absence jakýchkoliv pocitů viny a svědomí je známkou psychopatie.

7
Zamyslete se nad emoční odpovědí tohoto člověka. Psychopati vykazují ploché emoční reakce na smrt, zranění, trauma nebo další události, které u normálních lidí vyvolávají silnou a hlubokou reakci.

8
Hledejte nedostatek empatie. Psychopati se nedokážou vcítit do pocitů normálních lidí.

9
Zamyslete se nad životním stylem dotyčné osoby. Psychopati často na ostatních parazitují a žijí na úkor jiných lidí.

10
Sledujte chování. Podle mezinárodně uznávaného seznamu existují tři indikátory psychopatie: nedostatek sebeovládání, sexuální promiskuita a časné problémy s chováním (v dětství a mládí).

11
Promluvte si o životních snech a cílech. Psychopati mívají nerealistické dlouhodobé cíle. Buď nemají vůbec žádné, nebo jsou nedosažitelné a vycházejí z toho, že psychopat sám sebe vidí jako mnohem schopnějšího, chytřejšího a mocnějšího, než ve skutečnosti je.

12
Je dotyčný člověk impulzivní nebo nezodpovědný? Obě tyto vlastnosti mohou ukazovat na psychopatii.

13
Přemýšlejte, zda ta osoba dokáže převzít zodpovědnost. Psychopat nikdy nepřizná, že udělal chybu, nikdy neuzná, že neměl pravdu nebo že se zmýlil.

14
Zamyslete se nad jeh/jejími vztahy. Pokud má v historii několik velmi krátkých manželství, pravděpodobnost, že jde o psychopatickou osobnost vzrůstá.

15
Hledejte historii kriminální minulosti v mládí. Mnoho psychopatů vykazuje patologické chování v časném mládí.

16
Pokud tam kriminální minulost je, prozkoumejte, jak moc je různorodá. Psychopatům mnoho věcí projde, ale občas je přece jen někdo přistihne. Schopnost flexibility při páchání zločinu je dobrým indikátorem.

17
Zamyslete se, zda ve vás dotyčná osoba neustále vyvolává dojem „chudáčka“. Psychopati jsou experti v manipulaci s pocity ostatních a často se snaží budit dojem „chudáčka“, kterého by měl každý litovat. Oslabují tak přirozenou obrannou bariéru a způsobují tak, že je člověk zranitelnější. Pokud je tento osobnostní rys spojen s neakceptovatelným a zlým chováním, je to varovné znamení toho, jakou osobnost máte před sebou.

18
Věnujte extrémní pozornost tomu, jak se dotyčný chová k ostatním lidem. Psychopati velmi často ponižují, usurpují, dokonce je psychicky a fyzicky týrají (v extrémních případech může psychopat i zabít) lidi, kteří jim nemohou nijak prospět. Týká se to například podřízených, psychicky slabších, chudých, dětí, starých lidí a zvířat – těch obzvlášť. Pamatujte, co řekl Arthur Schoppenhauer: „Člověk, který ubližuje zvířatům, nemůže být nikdy dobrý člověk.“ Nebo si vezmeme jako příklad Gándhího slova: „Člověka dobře poznáte, až když poznáte, jak se chová ke zvířatům“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek