Avatar uživatele
DejfCold

3 otázky na oči

Ahoj! mám 2 otazky.

  1. Poslední dobou nám ve škole přibyli do tříd projektory. Když sedim nekde vzadu ve tride, tak to co je napsane na tom pocitaci to vidim celkem dost spatne a obcas to nemuzu ani precist, ale kdyz je vedle projektoru napsano neco stejne velkym pismem tak to prectu sice hur nez kdyz bych sedel nekde ve predu ale prectu to o hodne lip nez to z projektoru.a moje otazka zni jestli je to vada a jestli ano jestli se to da lecit.
  2. kdyz jdu venku a sviti slunce (nemusi byt jenom leto, i ted vzime to mam) a jdu po smeru svitu a otevru vic oci (pripada mi pri tom ze je nemam otevreny tak jak bych mel) tak i kdyz nefouka vitr musim porad mrkat, kdyz je zatazeno a otevru vic ty oci tak je to v pohode. otázka je stejná jako u „1)“
  3. tahle 3. otazka sice neni primo o ocich ale souvisi to s nima. rano kdyz se probudim a umyju si oci a tak, tak je to dobry, ale po nejakym case se mi spoji nebo slepi rasy(je jedno jak to chcete pojmenovat), je to doce neprijemny. co s tim, ostrihat? nebo mate jiny navrh?

dějkuji za odpovedi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4429 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Celkem snadná odpověď – seber se a zajdi si k očnímu lékaři. Podle popisu bych typla začínající krátkozrakost. Že Tě oslňuje sníh a máš v zimě s očima problémy, to je normální. Můžeš to ale vnímat citlivěji, pokud se u očí začíná projevovat nějaká vada. Řasy si nestříhej. Zřejmě v důsledku změny schopnosti se normálně dívat oči více přimhuřuješ a dostáváš je tak do nepřirozené polohy. Oči jsou namáhané, mají pravděpodobně tendenci slzet a potom zlobí i řasy.
Neboj se. Na očním Ti oči vyšetří a bude po problému.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Zhoršuje sa ti ostrosť zraku a rozlišovacia schopnosť. Navštív očného lekára.
Požiadaj učiteľku o presadenie bližšie k oknu, aby sa ti denné svetlo neodrážalo od tabule do očí.
Ak toto z prehnanej hanblivosti podceníš, neskôr môžeš mať väčšie problémy s čítaním.
Ja som sa tiež nechcela v škole k tomu priznať a urobila som chybu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek