Avatar uživatele
bolak

Když má někdo transplantovanou kůži na těle, rostou mu na ní chlupy?

A ještě něco, v kůži jsou přece drobný cévy, tak jak ty lékaři je napojej na ten člověčí krevní oběh aby byla kůže prokrvena tak jak má, nebo ty mikrokapiláry v transplantovaný kůži prostě nejsou potřeba takže odumřou? Nebo se tam vytvořej nový?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, johana 56 před 3843 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Pacientova zranění, musí být bez jakýchkoli mrtvé tkáně, cizí látky nebo bakteriální kontaminací. Poté, co je pacient v narkóze, chirurg připravuje ránu opláchnutím s fyziologickým roztokem nebo zředěným dezinfekce (Betadine) a odstraňuje mrtvou tkáň debridement. Navíc chirurg zastaví průtok krve do rány tlakem, vázání off cévy, nebo podávání léků (adrenalin), které způsobí, že cévy se zužují.

Transplantát neobsahuje pot nebo mazové žlázy, a proto musí být denně mazaný po dobu dvou až tří měsíců olejem, aby se zabránilo vysušení a popraskání. kůže.

Pokud kožní štěp obsahuje folikuly a folikuly mají dostatečné krevní zásobení, chlupy rostou.

Vlasové folikuly mohou, nebo nemusí přežít. Bude se s největší pravděpodobností jednat o kombinaci obou.

K dispozici je několik „přežití“ chlupů v celé tloušťce kožního štěpu, ale to je omezeno sníženou hustotou v porovnání s původní dárcovskou oblastí.

Read more: http://transla­te.googleuser­content.com/tran­slate_c?depth=1&hl=cs&p­rev=/search%3Fq%3Dski­n%2Bgraft%26star­t%3D10%26clien­t%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26­rls%3Dorg.mozi­lla:cs:offici­al%26channel%3Drcs%26­biw%3D992%26bih%3D657&rur­l=translate.go­ogle.cz&sl=en&u=­http://www.sur­geryencyclope­dia.com/Pa-St/Skin-Grafting.html&us­g=ALkJrhgYfvTGlRr6Dcwe­kejQb_ODyvHRrw#ix­zz2iSZCjNvX

Prognóza
Po transplantaci štěpu začínají růst nové krvevní cévy do 36 hodin. Většina kožních štěpů jsou úspěšné, ale některé se nehojí dobře. Proto se musí transplantace opakovat.

http://www.nlm­.nih.gov/medli­neplus/ency/ar­ticle/002982.htm

Rozsáhlé jizvy je nevyhnutelné a proces hojení může být dlouhý a bolestivý, ale většina pacientů přežije léčbu a vrátit se do své normálního života

Odkazy a další anglické zdroje.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek