Avatar uživatele
aliendrone

Když mám TV (fyzicky uloženou, nezapojenou) ve sklepě – MUSÍM platit poplatek za TV?

Otázka byla HODNĚ PŘEDČASNĚ uzamčena, přitom nebylo dostatečně probráno/vyčer­páno téma.

Takže – když mám TV (fyzicky uloženou, nezapojenou) ve sklepě – MUSÍM platit TV?

A jak je to tedy s tím mobilem, když má HW podporu rádia?

A co když mám integrované rádio v panelu v autě (spolu s navigací atd.) – tedy nikoliv samostantný kus, který jde odebrat, jako to šlo kdysi, když se rádia dávalo do šuplíku? Nelze ho vyhodit, ovládám tím půlku auta!

A jak je to s internetem – tam si přeci můžu pustit rádio i bez dodatečného HW jako je TVkarta/externí modul (stream – internetová rádia) a to samé platí i pro TV (např. Kuki, která nabízí ČT a ČRo)?

Venkoncem Kuki funguje i v mobilu- takže co?

COPAK V TÉHLE ZHOVADILÉ PRASOKRACII NEEXISTUJE LEGÁLNÍ ZPŮSOB, KTERAK NEKRÁST/NEPODVÁDĚT A NEPOSLAT SE PŘITOM DO PRAVĚKU, KDYŽ NA TY JEJICH PROLHANÉ PINDY NEČUMÍM A ANI JE NEPOSLOUCHÁM (jinak bych se uzvracel xmrti!)?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? ivzez, zjentek před 2205 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Nemusíš vlastnit zrovna rádio nebo televizor, stačí jakékoliv ZAŘÍZENÍ schopné příslušného příjmu vysílání. Tak to bohužel je.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

TV ve sklepě – platíš. Máš přijímač schopný příjmu
mobil s rádiem – neplatíš, koncové telekomunikační zařízeni má vyjímku
rádio v autě – pokud se nepletu, platíš. Kup si auto bez rádia
Internet – neplatíš. Nejde o pozemní, kabelové, či satelitní vysílání ve smyslu zákona

Zjentek: můžeš odebírat proud a neplatit koncesionářské poplatky. Na výzvu k placení ze strany ČT/ČR musíš poslat čestné prohlášení že nevlastníš přijímač. Pokud už jseš přihlášen k placení KP, musíš se odhlásit. Aktuálně nevím jak, ale určitě to jde. Není třeba rušit odběr EE. EE s tím nemá nic společného, můžeš mít rádio na baterie a budeš muset platit KP. Pro ČT/ČR byl jen snadný způsob odchytit POTENCIÁLNÍ neplatiče prostým porovnáním seznamu plátců KP a plátců EE a ty pak vyzvat k platbě nebo prohlášení o tom že ze zákona nejste plátci KP.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zjentek Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

No vidíš a já si doteď myslel, že KP je povinen platit každej, kdo má domů zavedenej el. proud.

Pokud nechceš KP platit tak pozor! Nestačí neplatit za EE a čekat, až tě střihnou. MUSÍŠ s dodavatelem zrušit smlouvu! Pak neplatíš KP. A ušetříš hodně, tolik, že ti to v pohodě vydá na výkonný/namakaný generátor i na palivo!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Vypravoval starý přestárlý muž, který před 60 ti lety sloužil socialistické vlasti při budování komunismu a ochranou před kapitalismem u vojenské jednotky a v zimním období při mrazech a bojové bojeschopnsti se topilo jakousi lampičkou pod baterkami u Pragy V3S. Vojcl odnesl baterie do baterkárny a večer při kontrole autoparku Ing. kpt velitel roty zavolal vojcla jakto že netopíte pod baterkami, vojcl mám je v baterkárně, kpt., nevadí, ale topit budete a vojcl naběhl splnit rozkaz.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Edison

Mimochodem… z KP nejsou placeny jen TV a rozhlas, ale taky radiokomunikace, coby faktický „správce“ radiokomunikačního prostoru – eteru. Z toho vyplývá, že každý přenos, i když se to nezdá, je přinejmenším z části přenášen vzduchem. A z toho pak plynou povinnosti pro koncové příjemce prakticky čehokoli… Tak nějak by se to asi dalo chápat a představit si to… Ono to ve skutečnosti bude asi ještě složitější…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Ano, musíte.

Koncesionářské poplatky se platí za vlastníctví zařízení
schopného přijímat televizní a/nebo rozhlasový signál.
Je úplně jedno, jestli jste jej zapojil, nebo jej máte ve sklepě.

Streemované internetové vysílání koncesionářskému poplatku nepodléhá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
magorvkleci

Edison: Radiokomunikace jsou placeny z KP asi jako Unipetrol za benzín do aut nebo ČEZ za dodávku elektřiny nebo hospodský, u něhož se večer co večer opíjejí redaktoři ČT a ČRo. Každá televize nebo rozhlas dostává v licenci vyhrazené kmitočtové pásmo, s tím pak jde za firmou, která mu v něm vysílá dodávaný signál.

před 2205 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Dochy, bez mučení přiznávám, že jsem to tak nějak tušil. No, teď to alaindronovi alespoň bude dávat smysl! ;)

před 2205 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek