Avatar uživatele
MichaelOffic

Když můj zubař neordinuje, tak bych platil u jiného zubaře za vrtání?

Zdravím, natekl mi zoubek a cítím na něm tep a bolí to. Kolik budu platit za to, když půjdu k jinému zubaři? Moje zubařka neordinuje kvůli dovolené.. :/

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Drap, da ny před 2424 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Tak ji někdo zastupuje. Pokud se bude jednat o běžné ošetření, nebudeš platit nic, stejně jako u svého. Otázkou je, zda tě vezme. Zubaři mají většinou plno.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Akutní ošetření může provést při nedostupnosti tvého lékaře kterýkoli jiný (s vhodnou odborností) a pojišťovna mu to standardně proplatí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Většina stomatologů má sjednaný zástup.
Akutně Vás někdy může ošetřit jiný lékař, v čase a dnech vymezených pro neobjednané pacienty – bolesti.
Za vyžádané ošetření v ordinační době může vybírat poplatek, podle svého ceníku. Výkon hradí ZP. Pokud nemá s Vaší ZP lékař uzavřenou smlouvu, hradí celé ošetření pacient (může pak zkusit, zda mu jeho ZP lékařské výkony uhradí).
S otokem či teplotou by Vás lékař měl ošetřit. Většinou však nejde o život zachraňující výkon a v takovém případě Vás může odmítnout. Zejména v případě, že má v daný den plánované např. chirurgické výkony…
Většina okresních měst má pracoviště, kde je držena pohotovost v SO + NE, v ranních/dopo­ledních hodinách (u nás 9. – 12. h)..
V krajských městech bývá k dispozici pohotovostní služba i po 16h. Tam, kde je lůžková část je šance na ošetření téměř jistá.
V našem kraji je ve všední dny šance na ošetření téměř nulová… :( Pacienti z KV kraje tedy cestují 1 – 2 h do FN v Plzni.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek