Avatar uživatele
pizlicka

Když otec mlátí nepřiměřeně syna, kdo by měl ze zákona zasáhnout?

Pokud otec nepřiměřeně fyzicky bije syna, matka jej brání vlastním tělem, ale otec bije i ji a přihlíží 10letá dcera, kdo je vinen, že nezasáhl? Fyzické útoky byly páchány na matce i na synovi. Co měla dělat ta 10letá dcera, která bita nebyla? Je viníkem, protože pouze na otce křičela a neoznámila to policii, úřadům?

Zajímavá 0 před 2896 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nikdo z nás nemůže soudit, kdo je či neni vinen, o vině a nevině rozhoduje soud. Všichni z nich, pokud jim to vadí, mohli podat trestní oznámení, nezletilí potom zavolat na linku bezpečí. To vše učinit i dodatečně.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
JájsemRaibek

10ti letá dcera nemůže posoudit stav věci a rovněž není zodpovědná za to, zda bude či nebude přivolána pomoc.
Ze je „viníkem“ zejména matka, která ať již plnoletostí, tak i tím, že je matkou je povinna zabránit, aby se dělo to, co se dělo. Nejjednodušším, co se dá dělat je zaolat policii a oznámit to a rovněž může věc oznámit na sociálku. Sociálka je poté povinna ze zákona věc šetřit, případně podat podnět k soudu.
Jinak tak jak píše Drap, o vině rozhoduje pouze soud.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
isteron

Vinní sú všetci, ktorí o tom vedeli a nezasiahli, najmä dospelí. Oznámiť polícii a orgánom na ochranu mládeže, soc. úradu. Prípad musia riešiť a zakázať otcovi prístup k rodine.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek