Avatar uživatele
maschin

Když pes útočí na člověka, tak se mu snaží rozervat krk?

Cvičení zabijáčtí psi chtějí člověku prokousnout krk alespoň ve filmech. Ale co v reálu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3024 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kapka

Krk je nejzranitelnější místo. Když se perou dva psi, tak nějak přirozeně si jdou většinou po krku. I člověku může jít nijak necvičený pes instinktivně po krku. Ono jde i o velikost toho psa a o to, co je účelem útoku. Každý pes se nemusí pokoušet člověka hned zabít, může ho chtít jen varovat, kousne do ruky – nesahej na mě, do nohy, ruky, jine části těla – drž se dal od meho teritoria apod.
Zakus je ve sportovní kynologii vždy vyzadovan do paže (do specielniho ochranného rukávu, kterým je figurant vybaven). Zakus jinam není povolený. A ano, slyšela jsem i o psech, kteří měli tendenci jít figurantovi po krku, místo aby se zaměřili na rukáv. Ale běžné to není, od štěněte jsou učení na rukáv. Boduje se správný zákus. Správné zadržení figuranta má svoje pravidla jako každá jiná sportovní disciplína. Velkou roli ve výcviku hraje sikovnost a znalosti figuranta, ten především uci psa, co má jak dělat, není jen loutkou, do které se nejak kouse.
Pak je ještě mondjoring, má svoje jiná pravidla. Tam má figurant ochranný oblek na celou postavu. Pes je cvicen často na zakusy do kolen. Ale i do paži.
Tak nevím. Dozvěděl jste se, co jste potřeboval?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Otázka je špatně položená. Co to jsou cvičení zabíjáčtí psi. Psi jsou včichni téměř stejní. Jen výchovou a výcvikem se mění. Psi se cvičí kousat na rukáv, Při rvačce, při obraně při nějakém chaosu jdou přirozeně i po krku. To mají v genech. I všechna zvířata jsou na krku nejzranitelnější. Lze samozřejmě cvičit i psa, že bude přímo napadat krk.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
BANAN93

v reálu by měl útočit na ruce myslím já

jednou jsem mojeho německého ovčáka – zkoušel ze srandy na rukáv (omotaná stará mikina :D ) Navlékl si to teda bratr (já dával povel :D ) trochu ho s tim pozlobil a jak dostal „herní mod“ tak jsem mu řekl sedni a zůstaň a bratr se rozběhl a když byl tak 30m tak jsem řekl "volno, trhej!! " :D a i když to nikdy nedělal tak to věděl co má dělat – asi to můj pes má v genech – pak už jsem ho to teda nikdy neučil, ale měl by na to nadání (je šikovnej – jakej pán, takovej pes) :D

Upravil/a: BANAN93

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
chachar1922

Mě napadl agresivní jezevčík a kousnul mě do nohy :D

před 3024 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mojitek

jó,jezevčíci to jsou pataři :D

před 3024 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek