Avatar uživatele
anonym

Když pošlete na charitu 100 Kč, tak vám asi poděkují, a když jí pošlete milión, tak taky jen poděkují?

Jde jen o princip. U takto štědrého daru bych očekával, že mě seznámí s charitou a lidmi v nouzi. Poskytnou mi příležitost s nimi strávit nějaký čas. Né že si to můžu sám zařídit, ale že oni budou mít zájem mně toto umožnit. Očekávám taky trochu štědrosti. To je snad hřích? To by bylo fér. Předat ty peníze s láskou.

To, že nikdo nikoho nenutí někam něco posílat, ztrácí podstatu. Jako kdybych dal 1000 Kč bezdomovci, tak by mě potěšilo, kdyby mi pověděl, jak tráví svoje dny a jak si žije a tak. Praktické rady. Člověk se může octnout na ulici v dnešní době všelijak.

Zajímavá 0 před 2767 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Byla by to alespoň slušnost, aby poděkovali.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Cenobita

Pokud projevíš zájem darovat mega, tak se s tebou budou bavit a udělají ti pomyšlení, pak jim dáš ten balík a oni poděkují. OK ?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Psychotic

Menší charita ti zcela jistě za milion umožní cokoli budeš chtít, protože milion je pro ně obrovská pomoc. Možná by bylo dobré je v případě zájmu kontaktovat před tím, než jim ho dáš.

Pro větší charitu je milion relativně malá částka, takže už bych si nějakými speciálními výsadami jistý nebyl, ale pravděpodobné to je.

Až jim ten milion dáš, dej nám tady na Odpovědích vědět, uspořádáme nějakou sbírku a třeba se nám ho podaří ještě navýšit 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Ona charita nemá moc jiných možností, než dárcům poděkovat a v lepším případě je jmenovitě vypsat do nějakého seznamu sponzorů. Něktreré charity mohou možná vyjádřit dík i nějak hmatatelněji, ale asi nic velkého bych neočekávala. Co ale charita udělá vždy, pokud o to dárce požádá, může vám vypsat potvrzení o darování té a té částky a vy si ji pak můžete odečíst z daní.

Dary charitě ale nejsou obchod, peníze by měli využít na pomoc, na kterou se zaměřují , takže pokud za svůj milión očekáváte nějaké odměny, můžete ho utratit za něco sám pro sebe.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Tohle je další BLBOST z dílny minerz. Podle tvýho modelu by třeba tady odpovědi.cz museli kupříklamu mě už dávno seznamovat s charitou či těmi lidmi v nouzi. A to je nesmysl.

Nenatahuj porád ruce ;)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

zjentek: Takže ses přiznal, že jsi majitelem Odpovědi.cz?

před 2767 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Ne , tos nepochopil správně.
Podle TVÉHO očekávání a výše MÝCH příspěvků, by se něco takového muselo logicky dávno stát. DAR + ŠŤEDROST OBDAROVANÉHO. Blik, už chápeš? ;)

před 2767 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek