Avatar uživatele
Michal Kole

Když se herečka nechá zastoupit kaskadérkou a u scény není titulek s upozorněním není to trestný čin podvod nebo podobné

http://www.aha­online.cz/cla­nek/zhave-drby/78078/kristyna-janackova-z-cest-domu-pokus-o-sebevrazdu.html

Když je herečka __mnluvím obecně__ strašpitel a všeho se bojí tak proč podepisuje smlouvu ?

Já se akorát naštvu, když vidím akční scénu s herečkou a pak se dočtu, že ve scéně nebyla herečka, ale kaskadérka.

Jak si té herečky pak mám __vážit__, když se „podělá strachy“ před trochu akční scénou ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4219 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lucijej

Skok z mostu je poměrně dost nebezpečná záležitost, která se moc nedá řídit.
Navíc herečka je od toho, aby hrála a kaskadérka zase praktikuje nebezpečné kousky.

Obzvlášť od tebe to sedí, ty bys do té řeky nevlezl ani se záchranou vestou a ostatní odsuzuješ, že nejsou schopní do ní skočit z mostu. Zamysli se.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Dovedeš si představit,že by měl každý herec točit akční scény?To by asi ani nešlo,to by se jich taky mohlo pár pozabíjet a herec je od toho,aby v tobě vyvolal jiné pocity než jen ohromení z toho jak širokej zákop přeskočil,jak vysoko dokázal viset na laně nebo jestli se holýma rukama udrží na skále.Si vem třeba nějakou jako explozi,při které by se opravdický herec zranil a zůstal by v neschopnosti,to by se pak natáčení dost protáhlo a prodražilo-kaskadéra může zastoupit jiný kaskadér,ale práce nestojí.
Kaskadéři jsou prakticky neviditelní,o těch se kolikrát ani nedočteš a není moc herců,kteří se zaskakovat nenechají.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marijakes

I filmový herec je především divadelník a není důvod si ho nevážit jen proto, že děj filmu si vyžádal nebezpečnou scénu, na kterou si herec, jinak pro roli jako ušitý, netroufne. Ale je pravda, že by kaskadéři měli být v titulcích pak uvedeni alespoň v seznamu spolupracujících osob. Nemusí být uvedeno, koho zastupovali, ale prostě uveden jejich seznam. Jsou to přecejen lidé, kteří se na filmu význačnou měrou podíleli. Vlastně oni jediní třeba nasazovali život pro choutky scénáristy a režiséra.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Herec vo filme v prvom rade má hrať a neriskovať nielen svoje zdravie, ale aj peniaze produkcie. Preto nebezpečné akcie, tu nejde o to, či je herec „strašpitel a všeho se bojí“, on to proste nesmie urobiť, pre Michala opakujem: nesmie riskovať.
Stalo sa napríklad u Belmonda, nerád sa nechával zastupovať:
Vrcholná policajná akcia, vrtulníky, policajný komisár Belmondo zavesený na lane skáče do okna, (a toto už vo filme nebolo, padá, herec v bezvedomí, ohrozenie života, okamžitý prevoz do nemocnice… chvalabohu prežil) a v atelieri dokončili akciu (film). Koniec filmu. Teraz si predstavte tú horšiu variantu.

Herec je preto herec, že aj keď má plné gate, hrá akoby sa nič nestalo. A to si treba vážiť. Nie každý to dokáže. Zahráte komédiu, keď vám tesne pred výstupom oznámia smrť najbližšieho?
Doplňuji:
Filma Stunts Team – česká skupina filmových kaskadérů (stránka v angličtine)
zaujímavé videá a fotografie z ich práce
http://www.fil­mka.cz/

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klára K.

To není strach herečky, ale studia. Kdyby se nějaká hvězda během natáčení zranila, tak by jí museli platit strašný prachy. A nejde jenom o skákání z mostu, dávají kaskadéry někdy i do scének padání z židlí, nebo rychlý běh po skalách…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

kaskadér:

Kdo to je a co dělá? Úkolem kaskadéra je nahradit v nebezpečných filmových scénách herce.

Co je náplní jeho práce? Kaskadér skáče z vysokých budov, jezdí autem či na motocyklu vysokou rychlostí, řítí se přes různé překážky, dělá akrobacii na koních, vlacích a letadlech. Poskytuje školení začínajícím kaskadérům a dohlíží na jejich práci. Denně cvičí, aby si udržel dobrou fyzickou kondici.

V jakém pracuje prostředí? Uvnitř, venku nebo pod vodou.

S čím pracuje? Kaskadér používá nejrůznější ochranné oděvy a pomůcky (například ochranné helmy) a dále také kostýmy a rekvizity, které odpovídají scénám daného filmu.

Jaký by měl být a co by měl znát?Toto povolání vyžaduje středoškolské vzdělání, nejlépe sportovní střední školu nebo vyšší vzdělání (se sportovním zaměřením). Dále je potřebná pohybová obratnost a hbitost, dobrá koordinace, schopnost zvládat stres, dobré reflexy, flexibilita, schopnost řídit automobil, pevné zdraví a dobrá fyzická kondice. Je také užitečné umět jezdit na koni.

http://www.oc­cupationsguide­.cz/cz/povol/po­volani.aspx?Par=1411­.htm

před 4218 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

V nebezpečných scénach treba vidieť nielen herca ale aj toho druhého – anonymneho kaskadéra (dublera), a jeho pot a veľakrát aj strach. Nie je pravda, že kaskader sa nebojí. Bojí sa… neúspechu

před 4218 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek