Avatar uživatele
Mike78

Když se písemně vyjádřím proti tomu, jak mě líčí manželka, která podala žádost o rozvod, bude to soud ověřovat?

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda má někdo zkušenost s tímto podáním… konkrétním paragrafem co je uveden. Jedná se mi o to, že manželka podala návrh na rozvod, kde mě líčí jako toho nejhoršího, dokonce jsem ji izoloval od kamarádek a dnes se mě prý bojí. Zatím bydlíme spolu, máme dítě. Současně s tímto návrhem podala i návrh na dítě.

Zajímá mě, zda když se písemně vyjádřím (což po mne soud chce) a budu manželce vyvracet, to co o mě píše, zda soud bude něco zjišťovat, nebo ne. Protože se ve vyjádření na konci k návrhu přidám. (ač s odlišným popisem situace)

Zde je paragraf, co je na návrhu, co manželka podala:

Návrh nezahájení řízení dle ustanovení § 384 odst. 1 zákona č.292/2013 Sb., o zvláštních řízeních soudních

Děkuji všem za názor.

Zajímavá 0 před 2511 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Já odpovím tím stylem, že nechápu co zde řešíš.
Jedna strana se chce rozvést, druhá strana ne. Tzn., že jde o sporný rozvod a bude nařízeno jednání. Nechápu však, proč lidé, resp. druhá strana řeší to či ono. Já osobně bych nemohl nadále žít s osobou, která by mě takto pošpinila. Chceš rozvod, máš ho mít a víc mě nezajímá. Soud mi může uvěřit opačné tvrzení, ale také nemusí a co tím jako docílím? Že soud manželství nerozvede? A co mi to jako pomůže? Ona mě pošpiní, najde si vše možné, třeba i něco domyslí a já se před soudem „obhájím“ a soud manželství nerozvede. Stejně bych s ní dál nežil. Takže, chce rozvod, tak ať ho má a nazdárek.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

§ 384 Zahájení řízení
(1) Řízení je možné zahájit jen na návrh jednoho z manželů nebo společným návrhem obou manželů, navrhují-li rozvod bez zjišťování příčin rozvratu manželství. Podá-li návrh někdo jiný, soud jej odmítne.
(2) Podá-li návrh na zahájení řízení jeden z manželů a druhý z manželů se k návrhu připojí, postupuje soud stejně, jako by bylo řízení zahájeno návrhem společným. Připojení se k návrhu je možné odvolat do vyhlášení rozhodnutí soudu prvního stupně.

Znění zákona je jasné.
Když se k návrhu přidáš, budete rozvedeni bez zjišťování příčin.
Když budeš trvat na prošetření pravdivosti tvrzení manželky, soud nařídí jednání a budete rozvedeni v úplně jiném čase a za úplně jiné peníze. Otázkou je zda uražená ješitnost za to bude stát.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

To ti nikdo tady neřekne. To záleží pouze na soudu a na tom jak se rozhodne.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mike78

JájsemRaibek – Ano, dnes už se chci rozvést i já. Jen zkrátka nechci, abych byl za toho odporného tyrana. Podle toho co píše, jsem zkrátka ten nejhorší. Stresoval jsem se tu kvůli jejímu chování několik roků. Zkrátka nechci bejt za hňupa i u rozvodu, někomu to možná zní hloupě, ovšem pro mě je nepřijatelné, abych na sebe v konečné fázi měl nechat sypat popel.
Ano chci se rozvést, nechci se dohadovat,ale nepřistoupím na to, že jsem já ten „hajzl“.

před 2511 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

A stejně budeš nejhorší i kdyby to stokrát nebyla pravda, můžeš ovšem použít stejné zbraně jako protivník a naházet na skorobejvalku taky tunu hnoje. Ale stejně to nejvíc odskáče dítě.

před 2511 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek