Avatar uživatele
Florinka

Bunda na lyže

Minulý rok jsem si koupila extra drahou bundu na lyže, ale na horách jsem mrzla jak blázen. Takže jsem se rozhodla, že si letos koupím jinou a doufám už teplou. Ptala jsem se i v obchodě, ale všichni se divili jak to, že je mi v takové bundě zima. Teď jsem v anglii, tak přemýšlim, že bych si ji koupila tady, našla jsem nějaké značky: Hyra,Surfanic, Iguana, Tog24 a Free country. Mohl by mi někdo poradit, ve které bundě opravdu nebudu mrznout? Díky renata

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4561 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

já mám úžasně lehkou a teplou bundu od MOUNTAIN nevěřila jsem ,že bude tak teplá ,ale fakt mě nezklamala

Toto jsem opsala z bundy .....
náplň je Thermic Micro. Nechybí ani membrána proti vodě a větru Conduit

  • já nosím pod ní jen tričko je fakt super teplá …ale já měla štěstí natrefila jsem na ni v EXTRA sekáči takže, mě nestála těch 4 500kč – to bych nedala

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
terry

Myslím, že značka nezajistí, aby ti nebylo zima. Spíš se poptej na zkušenosti s jakým materiálem a náplní.
Ani nemusí být extra drahá. Možná bude stačit průměr. A taky záleží na venkovní teplotě a případném větru.
Taky Renata, aktuálně v ČR

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Johny_r

V podstatě máš dvě možnosti způsobu oblékání. Každopádně doporučuji vrstvit funkční oblečení. Začít tričkem, pak třeba nějakou powerstretch mikinu přes to fleeceovou budnu a navrch jen tenkou membránovou bundu bez podšívky. Ta zajistí neprofouknutí, nepromoknutí a prodyšnost. Fleece pod tím řeší tepelnou izolaci. Takhle to dělám já. Když je jen lehce pod nulou, většinou mi stačí silnější triko s dlouhým rukávem, přes něj dám už rovnou fleece (North Face) a navrch tenkou gore-texovou bundu (Tilak Alpamayo). A je mi celý den teplo, sucho a příjemně. Pokud je větší zima, vezmu tenší tričko a přidám mikinu.

Je ale obecně známá věc, že ženám je prostě větší zima, takže častěji kupují vycpané bundy. Značku Ti neporadím, každopádně bych volil něco s membránou (Gore-tex je jistota, ale jsou i jiné). Pod vycpanou bundu pak nemusíš dávát tu fleecku, ale stačí třeba triko a mikina. Samozřejmě, pokud budeš mrznout i ve vycpané bundě, tak pod ní ten fleece můžeš ještě nacpat. Pak je důležité koupit bundu takovou, aby se tam všechny myslytelné vrstvy vešly (stačí si v obchodě všechny vrstvy pobrat z věšáků a navléct na sebe.

Je to otázka vkusu. Někdo si prostě z přesvědčení tenkou bundu na zimu nikdy nekoupí a potřebuje tam tu vycpávku už pro ten pocit, že má zimní bundu. Já svojí bundu beru i v létě na hory. Vezmu si jí třeba jen přes triko a mám nepromokavou vrstvu, to s vycpanou nejde. Ale jak říkám, jmem chlap a taková zima mi zase není. Třeba přítelkyně má stejný spacák, jako já. V nějakých 4 stupních v něm spím jen v prádle a ona má svetr a flašku s teplou vodou a stejně jí je zima. Je to strašně individuální.

před 4504 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek