Avatar uživatele
anonym

Když se upne katana do svěráku, tak do jakého úhlu se může ohýbat přes rukojeť, než praskne? Ohýbá se nezvratně i tvar?

Řekněme třeba tato:

Cold Steel Dragonfly Katana 88DK

Popis produktu

Japonské meče Katana od firmy Cold Steel se vyrábějí výlučně z tradičních materiálů. Železná cuba neboli záštita, fuči neboli objímka rukojeti u záštity a kašira neboli hlavice jsou precizně a odborně vyrobeny. Habaki (kovový prstenec v horní části čepele) je vyroben ručně z leštěné mosazi. Jílce mečů se potahují samé (rejnoci kůží) a poté jsou těsně ovinuty černou šňůrou v tradičním stylu. Čepel je vyrobena z uhlíkové oceli 1050, která je kalena na nejvyšší možnou míru. Čepel se silně leskne a je ručně leštěná. Bojové meče Imperiál jsou čítankovým příkladem mečířského umění. Cold Steel dodává též levnější provedení těchto mečů ve stylu Warrior. Čepel tohoto typu není leštěná. Imperiál Katana se dodává s tradiční pochvou z černě lakovaného dřeva.

Hmotnost: 1120 gr
Délka: 103,5 cm
Délka čepele: 74,6 cm
Délka rukojeti: 28,9 cm

Zajímavá 0 před 2723 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mstanek

Maximální úhel by se dal teoreticky spočítat, ale určitě bych na to nesázel. Čepel je z nástrojové oceli třídy 19 (neví se z jaké přesně) a k tomu ještě kalena, tak bude velmi pevná, ale zároveň málo houževnatá a proto křehká. A čím menší houževnatost, tím snadněji se láme. Opravdu si netroufám tipovat, ale o 90° se určitě ohnout nedá.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

U každého jednotlivého výrobku to bude díky výrobě a zpracování trošku jiné. Pokud to potřebuješ zjistit, upni do svěráku a ohýbej do prasknutí. Spočítat to nelze.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek