Avatar uživatele
anonym

Když si čtu etikety různých salátů,v jeho obsahu je mimo jiné i výrobní salám! Co to je,ten „výrobní salám“ ?!

Doplňuji:
Ještě štestí,že takový a jemu podobný salám nejím! Zlatí komunističtí uzenáři a jejich státní normy!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, terry, iwetax, Andělé, johana 56, barnajka, fablen, www před 4444 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Deli

Je to v podstatě měkký levný salám, vypadá jako junior nebo dietní, i tak chutná. Občas se dá koupit i běžně v pultových uzenářstvích. Když je, klidně ho koupím třeba do bram.salátu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Masokombinát Jičín uvádí složení výrobního salámu:

Hovězí maso 25 %, vepřové maso 20 %, voda, sůl, bramborový škrob, rostlinná bílkovina, směs koření, stabilizátor E 450, E 451, emulgátor E 452, antioxidant E 300, E 301, stabilizátor barviva E 250.
Má trvanlivost 30 dní.

Když si přečtete složení, co zjistéte o jeho kvalitě?

Zdroj: http://www.ma­sojicin.cz/vy­robni-salam

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Lidsky řečeno: Je to sračka, imitující salám. A ze zkušenosti se nemusí zrovna nazývat výrobním 😁.
Doplňuji:
S doplněním jen a jen souhlasím a taky to nežeru! 😁
I když kolikrát jeden vyplázne hafo lovů za cosi a chutná to jako ten „výrobní“, děs ☹.

Upravil/a: www

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Kdysi jsem s výrobním salámem pracovala,měl hnusnou růžovočervenou barvu a dával se do všech salátů,kde takový salám patřil-pařížský,vlašák,pochou­tkový,do ruských vajec.
Jednou jsem si salám pod názvem výrobní koupila myslím v Hrušce a kupodivu nechutnal zle.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iwetax

Výrobní salám jsem jednou koupila jako odměnu svému učícímu se štěněti. Přála bych vám vidět a cítit pak chodbu, kde mělo pelíšek, druhý den ráno. „Ani Puňťa to už nežere, viď Puňťo“

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Illines

S(smejd)!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Asi jako jediná si dovolím vystoupit na obhajobu výrobního salámu. Co je pozitivní, nejsou v něm žádné separáty – čily ty na jemno semleté kuřecí zbytky. Obsah masa ve směsi musí být dodržen dle normy a leckteré párky v cenově podstatně vyšší hladině mají ještě nižší procento masa. Je to salám levný a svým složením určený pro další zpracování – vyplývá již z názvu. Kdysi přímo z výrobny v Martinově nám po podniku tento salám vozili a byl opravdu oblíbený. Na trhu se běžně sehnat nedal. Na osmažení v trojobalu byl jedinečný a navíc i chuťově byl velmi dobrý. Dobrý byl do salátů a na pomazánky. A ještě jedna poznámka – tenhle salám se začal vyrábět dávno „za komunistů“. Já ho měla možnost kupovat někdy kolem roku 1975.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

annas sice uvádí nějaké maso,ale zpravidla je to doplněno strojně od kostí odděleným kuřecím masem.Když si představíš kostru kuřete se zbytky peří a pařáty,jak ji obírá nějaká mašina,pak je výsledkem skutečná pochoutka.A ta se uvaří,rozdrtí,o­barví, ochutí,přidá se bramborový škrob,možná soja,éčka a máme salám. Ale je třeba dodat,že to jen my máme takový názor.Jinde se to jí běžně ze zvířat všechno.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek