Avatar uživatele
Ribanna

Když snížím rychlost připojení k PC ze 100/100 Mbps na 25/25 Mbps nebudu mít trhaný obraz a zvuk?

Poskytovatel internetu mi nabízí levnější připojení ale nižší rychlost.Hry nehraju,ale dívám se v PC na tv a videa.
Počítač je starší,stačí mi,ale mám obavy že bude "trhaný"obraz nebo zvuk.Tak nevím jestli nabídku využít.

Zajímavá 0 před 2452 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Rychlost připojení by na trhaný obraz a zvuk měla vliv pouze v tom případě, kdy sleduješ obraz který je přehráván už ve chvíli kdy je stahovám (tzv. streamován), obvyklejší ale je, že video z internetu nejdříve celé stáhneš a teprve poté jej spustíš … počkáš si sice na stažení videa s pomalejší přípojkou déle , ale plynulost přehrávání tím pak už nebude nijak negativně ovlivněna.

25mbps jsou přibližně 3MB/s to je datový tok, kterého drtivá většina videí na internetu nedosahuje (vyjimkou jsou videa s velmi vysokým rozlišením 4K), takže bys teoreticky neměl mí problémy ani při tom streamování. Ačkoliv tvůj limit rychlosti nebude mít takovou rezervu, aby to bylo možné garantovat.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Ne, nebudete.

Prosím Vás nestrašte tady s dalšími detaily, protože 4K video na popisovaném stroji tazající osoba nespustí a nespouštěla ani teď, a to nejen kvůli rozlišení monitoru, ale především výkonu PC.

http://techne­t.idnes.cz/po­prve-na-internetu-youtube-nabizi-videa-v-supervysokem-4k-rozliseni-1kt-/sw_internet.as­px?c=A100712_210927_sw_in­ternet_nyv

Upravil/a: autacek

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Pro běžně dostupná online videa by to nemělo vadit. Příp. je možné se podívat do správe úloh jak moc je vytížená síťovka při Tvém způsobu provozu

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek