Avatar uživatele
autacek

Když teď vyhrál Babiš volby, co se stane a změní pro obyčejné lidi? Nastane ráj na zemi? Nebo na co se připravit?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2375 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Zlí jazykové tvrdí, že naše hospodářství poslední dobou docela šlape díky předvolebním půtkám politiků, kteří neměli čas do ekonomiky zasahovat. Podle všeho se opět budou delší dobu rvát o koryta a stát bude moci i nadále jít svou cestou. Připomíná mi to výrok jednoho firemního ředitele, který občas prohodil: vážení povšimněte si, že tato pobočka funguje i když tady ředitel je!!!

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

To velmi záleží na tom s kým bude vládnout a jak ho případný partneři usměrní. Buď to budou koaliční partneři, pokud takové najde, nebo prostě jen strany se kterými si bude notovat při prosazování konkrétních zákonů. Tak či onak se na ně bude muset ohlížet aby jejich hlasy získal. Sám nic neprosadí protože na to ve sněmovně nemá dost křesel. Já doufám že najde společnou řeč především se STAN, Piráty a Top09, to by mohlo pro českou republiku garantovat velmi prospěšný vývoj. Pokud ale bude hledat spojence spíš v KSČSSD nebo SPD budoucí vývoj by mohl být velmi nepříjemný. Obecně jakákoliv destabilizující aktivita a mezi ty se počítají obecná referenda , povede to k velké ztrátě koruny a důvěry investorů, za což poklesem životní úrovně zaplatíme všichni včetně jak píšeš „obyčejných lidí“ ale docela by mne zajímalo proč vůbec rozděluješ na obyčejné a ty ostatní, je to hantýrka populistických štváčů která nemá v realitě žádné opodstatnění …

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Obyčejným lidem, jak píšeš v této situaci zbývá jediné. Mohou se pouze modlit, aby nebylo ještě hůř. A pokud Babiš přesvědčí ODS a budou vládnout společně, tak věř tomu, že hůře bude.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Já myslím, že se nic převratného nestane. Ještě ani není jasné, jak dopadne to jeho trestním stíháním a jak se zdá, má problémy ukecat někoho do koalice.
Příští volby vyhraje moje nová strana, kterou mám v úmyslu založit: SMP (STRANA MÍRNÉHO POKROKU v mezích zákona). Ty zákony budou taky moje vlastní. Hledám spolustraníky a mecenáše pro startup – příspěvky zasílejte přes IP, děkuji. Jednoho spoluzakladatele už mám.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Zvýší invalidní a starobní důchody o 100%,zruší sociální dávky pro lidi co nepracují min 5let o 70%,zvýší porodné a mateřskou dovolenou o 55%,zruší islám na uzemí ČR,0 kvóty pro cizince,a konečně už udělá vše proto aby se měl českej lid tak velmi dobře jako v západní evropě na co se zde už čeká od 89!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

Ráj na zemi bych neviděl (ale to bych neviděl po žádných volbách). Potřebuje teď sehnat někoho do koalice, s nejvyšší pravděpodobností SPD + by se mohlo přidat i KDU-ČSL, kterým vlastně nikdy o nic nešlo a chtějí být jen součástí něčeho. Okamura prahne po tom být v koalici a myslím, že přežije i Babiše, když mu naslibuje splnění něčeho z jeho programu.

Viděl bych to na větší dotování státu z dotací EU (v tom je Babiš jeden z nejschopnějších v ČR), které půjdou do kultury, silnic, vzdělání a jiných projektů, které budou rozvíjet úroveň státu. Další pozitivum vidím nepřijetí eura, Babiš ví, že jsme v ekonomickém růstu a euro by nás poslalo ke dnu jako Slovensko. Dále optimalizace EET, další zlepšení výběru daní a více peněz, které budou vést ke zvyšování mezd (stejně jako předchozí roky).

Bohužel bych to viděl i na řadu demonstrací, kde budou hlavními aktéry ti krajně pravicoví demokraté (voliči TOP09 a ODS), kteří opět neunesli výsledek demokratické volby a faktu, že se lidé začínají zajímat o politiku ve větší míře (ne počtem, ale kvalitou informací).

Nicméně další rok nás čeká „nicnedělání“, kde koaliční partneři nebudou schopni vymyslet nic kloudného, na čem by se shodli.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Záleží zda jej moderzinovaný parlament vydá k trestnímu stíhání, rovněž jak dopadne soud v Bratislavě, zda dva estábáci ve výslužbě neztratí paměť a rovněž soud v české kotlině bude jeho hnízdečko posuzovat podle zákona který platil do roku 2008, neb podle nového. Já věřím, že jej parlament nevydá a jeden estébak se u soudu omluví ze zdravotních důvodů a druhý ztratí paměť, mají také problém s penězi jeden má jenom 1000 Euro a druhý 1200 měsíčně za věrnou službu vlasti,jak se jim jistě chudě žije.
A nebo druhá možnost, nájemce Hradu jej bude jmenovat předsedou a poté pokud by byl vězněn, musel by řídit stát na př. z kobky na Mírově.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Zatím ještě není jasný kdo s kým, takže to vypadá na další volby ale Babiš je obchodník, takže určitě nabídne něco co jim zvedne motivaci. Celkem dobrej tah byl taky ten, když veřejně řekl že úplně nejblíže programem má ke STAN,ODS, a k Pirátům, tedy stranám který se nechali slyšet že „S BABIŠEM NIKDY!!!“ 🙂 takže teď někoho z nich buď přesvědčí aby s ním šli a bude jim to další 4 roky vmetávat do ksichtu, a nebo si ty strany budou stát za svým, a Babiš může uzavřít dohodu s SPD s tím že podržtašky mu budou dělat Komanči, a pak opět může svést na ty strany který s ním jít nechtěli, protože jemu vlastně nic jinýho nezbejvalo, žejo.. 🙂

Samozřejmě je tu i varianta že Andy zatahá za provázky, a místo Fialy se dostane v ODS k moci Klausův kluk, nebo že v ČSSD připustěj Paroubka, a ty nikomu nic před volbama neslíbili..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek