Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 3 systémy na jednom disku

Dobrý den, měl bych prosím dotaz.
Zrušil jsem stolní PC a koupil místo něho notebook. Současně mám na něm udělaný dualboot XP Pro a 7 Pro a to tak že když zapnu notebook tak si vyberu který z nich chci spustit (používám zavaděč z Windows 7). Jenomže syn potřebuje do školy taky PC takže mu budu muset dát přístup na notebook. Ale nechci ho pustit do 7 ani XP. Takže bych mu chtěl nainstalovat jeho vlastni 7. Mám celkem dvě licence Windows 7 jednu Professional a druhou Home Premium. Já používám tu Professional a mu bych dal tu Home Premium (obojí jsou 64-bitové). Ale nevim co se stane když k těm XP Pro a 7 Pro doinstaluju Windows 7 Home Premium aby se mi ty systémy mezi sebou nebyly. Ješte bych se rád zeptal jestli potom půjde v těch jeho 7 Home nastavit aby neviděl moje disky (XP,7 Pro,data). Ještě uřesním že 7 Pro nemají partision Rezervováno pro systém a zavaděc obou systému na nahraný na disku s Windows XP Professional.

Moc děkuji za rady

Předmět Autor Datum
martine chceš spáchat naprostou blbost - ty systémy jsou víceuživatelské. synovi vytvoř nový účet (u…
kmochna 01.02.2011 12:47
kmochna
Děkuji za odpověd, vím že jsou víceuživatelské na tom stolním PC jsem to tak měl že já byl Admin a o…
Martin69 01.02.2011 12:53
Martin69
Na to asi bude potřeba boot manager třetí strany. Já používám Gag manager 4.10. Postupuji tak, že si…
Pytlík 01.02.2011 12:56
Pytlík
Děkuji, to by bylo přesně to co potřebuju. Akorát jestli jsem to správně pochopil tak bych musel zno…
Martin69 01.02.2011 13:00
Martin69
Bohužel ano.
Pytlík 01.02.2011 14:16
Pytlík
Zrušil jsem stolní PC a koupil místo něho notebook. :-( obnovit staré pc. Rušení pc a koupě ntb by…
MM_tank 01.02.2011 13:47
MM_tank
Díky moc a co by jste mi teda doporučil vy ten účet nebo vlastní systém ?
Martin69 01.02.2011 14:49
Martin69
ja bych se pridal k doporuceni za ten omezeny uzivatelsky ucet. muj nazor je nesmysl hazet na notas…
Redmarx N 01.02.2011 15:43
Redmarx N
S omezeným uživatelským účtem bude chodit pořád otravovat ať se mu povolí nějaká instalace něčeho co… poslední
MM_tank 01.02.2011 16:28
MM_tank

Děkuji za odpověd, vím že jsou víceuživatelské na tom stolním PC jsem to tak měl že já byl Admin a on byl jenom user ale stejnak se mu povedlo mi to zavirovat a zamalwerovat. Takže bych byl opravdu nejraději kdyby měl svůj systém a až si ho poďelá ať zjistí jaké to je spravit ho. Ale jestli to nejde tak mi asi nic jiného nezbude než mu ten účet vytvořit.

Na to asi bude potřeba boot manager třetí strany. Já používám Gag manager 4.10. Postupuji tak, že si (opět programem třetí strany) vytvořím na disku tolik primárních oddílů, kolik bude operačních systémů a na zbytku udělám datový oddíl. Potom vždycky jeden oddíl nechám viditelný a ostatní (v budoucnu) systémové oddíly skryji a nainstaluji operační systém. Po instalaci tento oddíl skryji a odkryji druhý, až mám ve všech oddílech nainstalovány operační systémy (na pořadí instalace nezáleží). Až potom nainstaluji Gag manager (on by se totiž každou instalací OS přepsal), a v něm nastavím, aby skrýval oddíly. Dá se též volba OS chránit heslem (dosud jsem to nepoužil, ale lze to).

Zrušil jsem stolní PC a koupil místo něho notebook.

:-( obnovit staré pc. Rušení pc a koupě ntb byla z mého pohledu dvojchyba:-) PC mělo zůstat. Takové např. rozlití šťávy do klávesnice ntb...

Ale nevim co se stane když k těm XP Pro a 7 Pro doinstaluju Windows 7 Home Premium aby se mi ty systémy mezi sebou nebyly.

Tak tohle kombo 1x XP a 2x Win7 ještě nikdo nezkoušel. Ale svého času jsem zkoušel /krátkodobě/ asi 6x vista různé edice na jednom disku a OK takže mělo by to jít.

Ješte bych se rád zeptal jestli potom půjde v těch jeho 7 Home nastavit aby neviděl moje disky (XP,7 Pro,data).

Když s tím bude souhlasit tak ty soubory neuvidí. Pokud má dáš ale admina klidně si jednotky zase připojí.

Myslíš že když dokázal jednou zavirovat počítač tak že když bude mít svoji část disku že nemůže zaneřádit/zavirovat ty tři ostatní části disku?

ja bych se pridal k doporuceni za ten omezeny uzivatelsky ucet.

muj nazor je nesmysl hazet na notas dva systemy, ale prosim, je to tvoje vec, treba to opravdu potrebujes, ale davat tam treti nevic stejny system jako tam uz mas ??? ::)

pokud bude omezenej uzivatel (User) a nebude znat admin heslo, tak ti to proste zavirovat nemuze, muze jen svuj ucet a ten lehce maznes a vytvoris novej. :-)

S omezeným uživatelským účtem bude chodit pořád otravovat ať se mu povolí nějaká instalace něčeho co zrovna potřebuje...Znám případy kolegů co se o takhle pokoušeli řídit děti..už to vzdali.

Záleží jaká je se synem domluva, druhý (třetí) systém je komplikace navíc a sežere dalších cca 40gb dat. Podle mě to stejně skončí druhým počítačem /zvlášť pokud se na ntb začne roztahovat -hry,facebook.../ ale zkus bojovat:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru