Avatar uživatele
vall69

Když vysuším pečené maso na sádle po upečení ubrouskem, zůstane v něm sádlo?

Když peču maso (kuřecí prsa bez kůže) v troubě na sádle a po upečení si ho pořádně vysuším ubrouskem, pomůžu tomu, nebo to nepomáhá a i tak tam to sádlo trochu zůstane?

Zajímavá 0 před 2878 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Většinu otřeš, ale to sádlo ti dělá chuť a i tělo potřebuje tuky, aby bylo zdravé. Vepřové sádlo je ten nejlepší živočišný tuk, snad kromě rybího tuku.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Já myslím, že to sádlo zůstává na povrchu a vysušení ubrouskem se z větší části odstraní. Nechápu ale logiku takové přípravy suchého dietního masa. Já kuřecí prsa použiju max. na řízky v trojobobalu, protože se tak zachytí aspoň trochu sádla a dá se to jíst. Radši mám stehna, maso je šťavňatější. K tomu si brambory, nebo rýži řádně omastím šťávou z pekáče. Ale proti gustu…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Určitě neosušíš vše. Máš nějaký důvod k tomu použít sádlo? Sádlo můžu použít téměř kdekoli, ale zrovna pod kuře dám radši trochu másla a trochu vody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Pokud maso otřete nebo jekkoliv jinak se budete snažit jej „osušit“, zabvíte ho v podstatě jen té povrchové mastnoty. Nějaké procento tuku (a je úplně jedno, jestli je to máslo, sádo nebo něco rostlinného), tam vždycky zůstane. U pečeného masa se ho nejvíc dostaně dovnitř a doplní jeho chuť.
Pak je samozřejmě otázka, proč ho chcete sušit. Pokud se jen chcete zbavit lepivé mastnoty, pak to nejspíš tím ubrouskem stačí.
Jde-li Vám ale o zdravotní stránku, pak vězte, že tam stejně nějaké zůstane. Pokud ale nemáte vyloženě problémy s cholesterolem, nejspíš Vám neublíží. Pro zdraví je nejlepší tuky střídat. I sádlo má pro tělo své přínosy, jen holt všeho moc škodí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
verka

Pro zbavení části mastnoty lze například i řízek na zlomek vteřiny ponořit do horké vody. Je to vyzkoušené.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek