Avatar uživatele
Angelique

Když zabiji komára, který právě saje krev, stihne vytáhnout sosák, nebo to nestihne?

Když to stihne, není co řešit, ale když to nestihne, a sosák zůstane hluboko zabodnutý v kůži, co z toho bude? Třeba zánet?, zika?, malárie?, nilská nemoc?, bolerióza? … ?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, zjentek před 2762 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Krev pije jen komáří samička, nikoliv komár. Samice potřebují krev; a to k tomu, aby získaly proteiny pro vznik vajíček.

Komáři raději sají ženskou krev. Není ještě úplně jasné proč, jednou z příčin mohou být hustější chlupy na mužském těle, které tvoří částečnou ochranu…

Po poštípání komáry je u nás velmi nepravděpodobná nákaza boreliózou a navíc v oblasti všech poštípání. Může se spíše jednat o alergickou reakci či zánět v místě poštípání. Je to samozřejmě individuální.

Pokud by vás komár nakazil, tak již při píchnutí, případně se může místo vpichu zanít po rozškrábání.. „Jde u nás např. o tzv. valtickou horečku, virové onemocnění, které přenáší komár z rodu Aedes. Tento druh komára žije hlavně v lužních lesích a přemnožit se může například při povodních, jako tomu bylo v roce 1997. Běžný je zejména na jižní Moravě. Svůj název dostala horečka podle místa, kde ji v 60. letech minulého století vědci objevili. Nejedná se o nijak vážné onemocnění a léčit je ho možné klidně i běžnými prášky na chřipku, odpočinkem a dostatečným množstvím tekutin.“
http://tn.nova­.cz/clanek/ko­mari-prenasi-mnozstvi-nemoci-tyto-muzete-chytit-i-v-cesku.htm
Když máte štěstí a zabijete napitého komára, uvidíte flek a rozstříknutou krev. V tomto případě by se nemělo již nic stát, pokud si místo vpichu nerozškrábete. .

Podívejte se, jak komár saje

http://www.national-geographic.cz/clan­ky/video-takhle-saje-komar-detaily-ktere-si-nepripoustite­.html#.V_TerMllGlc

Jaké nemoci přenášejí komáři? Některými se můžete nakazit i v
https://womanon­ly.topzine.cz/ja­ke-nemoci-prenaseji-komari-nekterymi-se-muzete-nakazit-i-v-cesku/

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Tělo sosák vyplaví. Než se tak stane, v okolí sosáku bude mnohem menší zánět, než třeba při třísce. Ani si nevšimneš, že nějaká operace proběhla ;)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Funna

Zabíjím na sobě „cucající“ komáry běžně a nikdy se mi žádný zánět neudělal a sosák mi nikdy v kůži nezůstal… a nechápu, co má zika, malárie atd. společného s tím, jestli tam sosák zůstane nebo ne… to jako myslíš, že sosák je něco jako včelí žihadlo, které zůstává v ráně a po vytrnutí dál pumpuje jed?…

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek