Avatar uživatele
postcd

Když ztratím mobil, který je vypnutý, je vhodné to dát vědět policii?

Tedy jestli je dobrá šance, že ho najdou? Operátor prý nemůže sdělit poslední polohu mobilu, akorát policii. Jestli třeba když se prokážu jako majitel tak, že poliii dám PUK a sériové číslo SIM karty a oni si ověří, že to sedí, u operátora a pak nějak zjistí pozici SIM karty, kdyby zlodě mobil zapnul. To je asi jak z pohádky a stálo by je to spoustu peněz. Asi mám zapomenout a co udělat je kontaktovat za pár dnů ztráty, nálezy a zablokovat kartu, případně koupit novou a aby operátor mi přidělil staré číslo, když mu sdělím puk a sér. č. simky. Mají to na webu že to stačí a převedou mi i starý kredit.

Zajímavá 0 před 2860 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano, je to vhodné, Komu jinému by jsi to chtěl sdělit?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Já mám v zadu na mobilu nalepený vzkaz. Při nálezu volejte na můj záložní telefon: moje čislo. Dám Vám nálezné dle dohody. Děkuji.

K věcem jako peněžěnka, batoh přidávám kontakt na sebe a už dvakrát se mi tak vrátila ztracená peněženka zpět, protože mi zavolali!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Seznam.cz

Pane bože, proč s podobnými úvahami nezatěžuje svoje emaily svoje zdejší přátele? Kdo ví, jestli ještě funguje ‚služba‘ zablokování mobilu cestou policie? Jenže dostat se k čipu, který má společné s firmwarem, který lze přehrát, dokáží lecjaké prodejny. Zablokování SIM trvá zavolání operátoru. Nová SIM bývá vyřízení na počkání zadax. Žádný telefonní operátor, služba, se nezabývá hledáním ztraceného mobilu. Málokterý zloděj použije svůj čerstvý úlovek k hovoru, aby nebyl prozrazen. Naopak, zahodí SIM a zkouší prodat telefon za 200 s tím, že nemá nabíječku. Sdělení pozice zapnutého mobilu v moci zloděje by netrvalo pár kliknutí, vypsání údajů. Žel bohu, nebo bohu dík nemají operátoři takovou moc. Aby na něčí domnělé udání, že mu byl odcizen mobil, věděli a dávali svým kumpánům pozici sledovaného.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek