Avatar uživatele
run2

Když člověk nějak náhodou zjistí, že má Alzheimera, tak by si to měl urychleně někam vyvěsit, aby to měl stále na očích?

Proč vyvěsit? Aby to nezapomněl? A od té doby si vše už jen někam zapisovat na jedno místo u kterého bude opět cedule s nápisem něco jako „Tady mám vše zapsáno“?

O: https://pixaba­y.com/en/old-people-s-home-dementia-man-old-524234/

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2398 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Alzheimerova nemoc narušuje tu část mozku, která řídí myšlení, paměť a jazykové schopnosti.

Nedávno jsem někde uváděla, že existují 3 stádia této choroby. Takže choroba se postupně zhoršuje.

Takže napsat na jednou místo, co má ppstižený dělat, možná snad pomůže z počátku, i když zřejmě nebude vědět, k čemu je to dorbré.. Vždyť někdy postižený neví, když dojde na záchod, co má dělat.

Mám nepříjemnou vzpomínku z okolí. Jedna paní po vykonání potřeby vyběhla na ulici a od zadní části jí visel toaletní papír. Netušila, kde je, trhala papír a odhazovala na ulici. Nedopatřením utekla dceři.

V sousedství bydlí manželé, žena má problém jít nakoupit. Neměla doma chléb, odskočila pro něj , na čtvrt hodin, muž nějakým způsobem utekl z domu. Samozřejmě ho začala hledat. Objížděla na kole stará místa, kam kdysi chodíval.

Ale našla ho na opačném konci města. Nevěděl, kde je. Ale brzy poté skončil v ústavu.

Jedna známá ležela v léčebně, když jsem za ní přišla, tak mě nabídla, samozřejmě z postele, ať se posadím, že mně uvaří kávu a a k tomu podá koláč. Poděkovala jsem, že nemám zájem. Za chvíli na to zapomněla.

Přiznávám, že bych takto nechtěla skončit.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Skúsenosti s človekom s Alzheimerom…
Zo začiatku sa to prejavuje len malým zabúdaním, človek stráca schopnosť sústredenia na konkrétnu úlohu… príklad kolegu Keplera a jeho zmrazených kľúčov
Neskôr stráca schopnosť rozlišovania priestorov, ľudí, pravidelných návykov…
zaskočí vás napríklad otázkou po obede, kedy bude obed? prípadne príklad s toaletou od annas, alebo výjde vyniesť smeti a následne všetci vodiči hromadnej dopravy a policajti hľadajú pani v papučiach s odpadkovým košom v rukách (skutočná udalosť)
posledné štádium je už naozaj tragické, keď bez stálej pomoci a dozoru už nemôže byť.

Pokyny aj s potrebnými telefonnými číslami na papiere umiestnenom na viditeľnom mieste by mali mať prodovšetkým ostatní členovia domácnosti, aby v prípade potreby si vedeli dať rady.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Nemoc začíná pomalu a nenápadně, takže se to kolikrát zjistí až později. Například když se najdou klíče v ledničce. Zapisovat si nějaké věci asi nemá smysl, protože by tomu postižený stejně nerozuměl, i kdyby zápisky nakrásně našel.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek