Avatar uživatele
neli13

Klimatizace – poradíte s vyvedením horkého vzduchu ven?

Hezký den,

chtěl bych vás poprosit o radu. Bydlíme v pronajatém bytě a časem se chceme stěhovat, byt je u frekventované silnice a směrem na jih. Místnost, kde spíme, se vyhřeje od jara do podzimu na velmi vysokou teplotu. Ta je způsobena akumulací tepla v silných zdech domu.

Chceme toto řešit mobilní klimatizací, ne klasickou. Chci se zeptat na vývod teplého vzduchu. Máme ideální otvor, který je u stropu a asi ve výšce od zeme 2,5m, kam by šlo vést trubku s teplým vzduchem z přístroje. Chtěl bych to udělat tak, že dole na zemi bude mobilní klimatizace, z ní bych vedl horký vzduch potrubím (viz tento odkaz: http://www.vzducho­technika-ventilatory.cz/ven­tilacni-potrubi-izolovane-alit-sono-100-5-m,1647.html).

Nahoře u napojení do otvoru ven bych ještě instaloval klapku. Volím schválně toto potrubí a chci tam dát klapku, protože chci izolovat teplý vzduch z klimatizace a zároveň chci co nejvíce tlumit hluk z venku, protože pod okny nám vede magistrála (Praha).

Myslíte, že se tedy horký vzduch dostane ven a bude fungovat jakoby komínový efekt? Protože se k těmto klima doporučuje samozřejmě co nejkratší potrubí. Aby se klima nespálila nebo tak. Zároveň, myslíte, že to může být toto potrubí dostatečně v pohodě na izolování tepla i hluku?

Jiné řešení moc není, vést to oknem, vrtat do zdi apod, tohle je ideální a chtěl bych to provést takto. Nějaké rady nebo nápady? Díky moc!!!!

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, johana 56 před 2581 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Bude záležet na výkonu klimatizace, fungovat by to ale mělo.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kodl67

Já to mám jednoduše tak když přijdou horka,otevřu půlku okna dokořán,vsadím do rámu na míru uřezaný polykarbonát ve kterém je díra na tu ventilační hadici z klimy.Rychlé,jed­noduché.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

My jsme hadici vyvedli přes zděř do nepoužívaného komínu a kvůli jejímu zkrácení klimču postavili na nepoužívaný stolek.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Bohužel stránka s odkazem není k nalezení. Myslím že odvodní hadice teplého vzduchu nemá na hlučnost vliv a ta klapka by jen omezovala průtok vzduchu. Není nutná ani tepelná izolace. O nějakém komínovém efektu nemůže být řeč, průtok vzduchu je nucený, pomocí ventilátoru. Nehledal bych v tom žádnou komplikaci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Já bych volil, pokud by to bylo možné, osadit tu klimu na regál (skříň), případně na konzoly ve zdi, v příhodné výšce, tak aby bylo sání ve větší výšce místnosti (kde je teplota nejvyšší), pod (za) tím otvorem a napojit potrubí přes něj ven. Klapku považuji za zbytečnou a snižující účinnost klimy. Chladný vzduch by pak klesal k podlaze a cirkulace vzduchu v místnosti by pak byla optimální. Další ventilátor do vývodu považuji rovněž za zbytečný a nevhodný, zvyšovala by se hlučnost (rušivá zejména v noci) . Přenos hluku od magistrály přes potrubí by byl asi celkem minimální i vzhledem ke krátkosti potrubí v tomto případě umístění.

Upravil/a: Jiří Bohumil

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Odvod teplého vzduchu bude fungovat, ale ten teplý vzduch co odejde z místnosti se musí nahradit jiným vzduchem. Kterým, kde ho vezmete, jak bude teplý?

Učinnost a efekt není tak velký, jako když se vhání studený vzduch.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mimamocz

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1022 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Honzyn14

Já bych osobně především doporučil to, abyste neutráceli zbytečně peníze za takové ty malé přenosné klimatizace a pořídili si rovnou zabudovanou klimatizaci od profi firmy. Nejsme přeci tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci, jak se říká 🙂 Mám například velice dobré zkušenosti jak z firemního, tak i domácího prostředí s firmou https://www.m-klima.cz/ , která je cenově skutečně dostupná 🙂

před 1287 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
malinak812

Musím s vámi souhlasit. Samozřejmě se to odvíjí od prostoru, ve kterém se ta klimatizace využívá, ale ty mobilní většinou nestojí za nic. Navíc nástěnné klimatizace s montáží dnes nejsou až tak drahé. My kupovali někdy před rokem odtud https://www.kli­masplit.cz/mon­taz-klimatizace/ a nevyšlo to nijak zvlášť draho.

Avatar uživatele
PetraLehka

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1370 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
neli13

0

před 2581 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Máš pocit, že tí někdo odpověděl na otázku? Sice byla asi hodně dlouhá, tak to nikdo nečte…

před 2581 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek