Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klávesnice nefunguje při startu počítače

Ahoj, nedávno jsem si koupil novou klávesnici a zjistil jsem, že při restartu počítače za nějakých okolností, když naskočí tabulka jestli chci spustit normálním režimem, nebo nouzovým režimem, čas tiká, tak nejde nic odentrovat, ani přepnout, musím vždy počkat 30s než samo načte. Klavesnice je připojena pomocí USB, normálně funguje když už jsem ve windowsu, ale předtím, to načítaní, tam nic. Nevíte jak na to?

Předmět Autor Datum
USB klávesnice funguje až po startu Windows Častý problém na který většina uživatelů narazí až v př… poslední
host 25.03.2012 00:00
host

USB klávesnice funguje až po startu Windows
Častý problém na který většina uživatelů narazí až v případě, kdy mají problémy s Windows. Pokud totiž potřebujete spustit Windows v nouzovém režimu, je nutné před nastartováním vyvolat spouštěcí nabídku klávesou F8. Ovladač USB klávesnice je však zaveden až po startu Windows. Všechny novější BIOSy naštěstí umožňují tento problém obejít. Pokud klávesnice opravdu nereaguje, budeme na několik minut potřebovat zapůjčit klávesnici na starší konektor PS2 nebo alespoň USB->PS2 redukci.

Připojíme klávesnici a z hlavní nabídky vybereme položku ADVANCED CHIPSET FEATURES. Poté vyhledáme položku USB Keyboard support. Pokud zde nastavíme hodnotu Enabled, BIOS zařídí, že se klávesnice připojená přes port USB bude až do startu systému tvářit, jako by byla zapojena na PS2. S takovouto klávesnicí již pracovat můžeme i bez Windows například pokud budete chtít na vlastní kůži vyzkoušet staré prostředí MS-DOSu.

Zdroj: http://bonusweb.idnes.cz/jak-nastavit-bios-pocitac e-d01-/Hardware.aspx?c=A070408_bios130408_bw

http://bonusweb.idnes.cz/jak-nastavit-bios-pocitac e-d01-/Hardware.aspx?c=A070408_bios130408_bw

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru