Avatar uživatele
Jan Rynt

Kniha Zaklínač: Bouřková sezóna se odehrává před, nebo po ostatních knihách Zaklínače?

prosím, nevyzrazujte žádný děj

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2778 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Na jiné stránce je podobná otázka

https://www.mlp­.cz/cz/novinky/blo­gy/tipy-od-lektoru/1049-tipy-od-lektoru-zaklinac/?knihovna=

„Zaklínač – v jakém pořadí ho číst?“

„Lektorka Martina Sidorová, která se specializuje na sci-fi a fanatasy píše o novém dílu legendárního Zaklínače od od Andrzeje Sapkowskeho – Bouřková sezóna. A přidává seznam všech dílů ságy, abyste se v ní dobře orientovali.“

"KNIHY ANDRZEJE SAPKOWSKEHO

Kolik má tedy Sapkowského skvělá fantasy řada teď vlastně dílů a v jakém pořadí je nejlépe číst?

Prequel zaklínačské ságy. Bouřková sezóna jsou nové příběhy z kultovního univerza Zaklínač a chronologicky tvoří prequel kultovní pentalogie a dvou povídkových románů, které i částečně doplňuje."

Více v odkazu, který jsem uvedla nahoře. Autorka uvádí návaznost jednotlivých částí.

"Prequel je označení pro umělecké dílo, jehož děj předchází v dějové chronologii příběhu dříve uveřejněného díla. Dějově tak nenavazuje, ale často objasňuje či dovysvětluje předcházející dílo.

• Jde o anglický neologismus složený z předpony pre- („před“-) a části slova sequel („pokračování“). Tento postup vyprávění se používá ve filmech, televizních seriálech, literatuře, operách i počítačových hrách."

http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web­.php/slovo/pre­quel

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?redy Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Po prečítaní sa dozviete. Čas je rozhodujúci na zaradenie knihy do poradia. Ak sa v príbehu spomínajú epizody, ktoré sa odohrávali v iných dieloch,tj. v minulom čase, je kniha postavená za tieto knihy.
Ale pozor, niekedy sa spisovatelia zahrávajú s našou pozornosťou. V príbehu spomenú epizodu, ktorú už ďalej nerozoberejú, ale kedže nová suseda, ktorá si tu knihu prečítala sa trápi nad príbehom, pátra po tejto epizode, nikde je nemôže nájsť, tak autor na jej zúfalé volanie napíše novú knihu venovanú stratenej epizode…
Čo ak zaradenie vašej knihy do časovej osi je práve tento druhý variant? Skutočne neostáva nič iné, ako si to prečítať celé, všetky príbehy.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek