Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolaudace plynové přípojky?

Zdravím,
nechal jsem si vybudovat plynovou přípojku k RD a chci, aby ji RWE ode mne odkoupila.
Jednou z podmínek je kolaudace nově zbudované přípojky, ale slyšel jsem, že když jsem ji budoval
na územní souhlas, tak kolaudace není třeba. Můžete mi někdo poradit?...

Předmět Autor Datum
Na plynovou přípojku je vždy potřeba kolaudace.
Rce 01.09.2010 23:19
Rce
Řeším právě to stejné. Taky jsme to měli na územní souhlas! Takže bez následné kolaudace! Ale prý od…
Ann 02.09.2010 11:58
Ann
ptal jsem se na to po provedení přípojky.odkup je možný až po vnitřních rozvodech: Podmínky a ceník…
tomx 02.09.2010 12:19
tomx
Podle mě nepotřebuje kolaudaci na přípojku, ale REVIZI přípojky. Tu by měl mít, ale má omezenou plat…
Schizo 02.09.2010 12:21
Schizo
zdravím. chci se zeptat zda už někdo uzavřel s rwe kupní smlouvu na odkup přípojky. šlo to tedy před…
tomx 04.11.2010 09:42
tomx
Odkup nedoporučuji, my jsme měli náklady včetně věcného břemena, které jsme na ně převedli asi kolem…
rwe 15.11.2010 18:45
rwe
Po nějaké době se dostávám k samotnému odkupu. Od nového roku 2012 má RWE nové podmínky odkupu. Kupo… poslední
Ann 11.02.2012 11:42
Ann

Řeším právě to stejné. Taky jsme to měli na územní souhlas! Takže bez následné kolaudace! Ale prý od firmy, která mi to dělala, dostanu nějaký papíry, které mám donést na stavební úřad aby si asi zaevidovali, že je "splněno" ale pak taky nevím, jestli to odkoupí, když ještě nemám vnitřní rozvody?!?

ptal jsem se na to po provedení přípojky.odkup je možný až po vnitřních rozvodech:

Podmínky a ceník jsou na internetových stránkách http://www.rwe-stpnet.cz/cs/distribuce/cenik/cenik -sluzeb/.
Nedílnou součásti podmínek odkupu je odběr zemního plynu resp. uzavřená smlouva na dodávku ZP (viz bod D 1.2 ceníku). To znamená, že přípojku nyní nelze odkoupit.
Po splnění všech podmínek se obraťte na pracovníky regionální operativní správy sítí (ROSS) nejblíže Vaší stavby. Ve Středočeském kraji to jsou pracoviště ROSS Kladno, Votice, Mladá Boleslav.
Technici ROSS následně zajistí kalkulaci ceny a sepsání smlouvy.

zdravím. chci se zeptat zda už někdo uzavřel s rwe kupní smlouvu na odkup přípojky. šlo to tedy před kolaudací, na základě revize?
a není v kupní smlouvě něco nevýhodného? vyplatí se to prodat přípojku? mám z toho trošku strach - sice peníze se hodí, ale aby pak toho nechtěli nějak zneužít, že ta přípojka je jejich...

Odkup nedoporučuji, my jsme měli náklady včetně věcného břemena, které jsme na ně převedli asi kolem 50 000,- a od RWE jsme dostali 22 000,-. Na stránkách mají vzorový příklad, který je úplně na nic, protože náklady na délku přípojky od 2 m a více dělí třemi.Proč, to nám nebyli schopni vysvětlit. Nám to vycházelo,podle jejich vzorového příkladu, že máme dostat za 30 m přípojky kolem 70 000,-, ale jenom se nám vysmáli. Také nemá cenu jim dávat jakoukoli fakturu, protože pokud je vyšší, než jejich kalkulace, což je vždycky, tak vám dají jenom to co stanovují rozpočtem.
Okopírovala jsem Vám podmínky odkoupení přípojky. Vyplývá z toho, že musíte mít kolaudaci, na základě revize to nejde. Po nás to také chtěli.

Podmínkou odkoupení přípojky je:

Uzavřená smlouva na dodávku plynu nebo smlouva o sdružených službách dodávky plynu, jejíž smluvní stranou je vlastník přípojky k datu podpisu kupní smlouvy na tuto přípojku,
Nově postavená plynová přípojka nebo již provozovaná samostatná plynová přípojka, pro jejíž užívání bylo vydáno kolaudační rozhodnutí v právní moci nebo u přípojek postavených po 1. 1. 2007 předložen územní souhlas (nebo územní rozhodnutí opatřené doložkou právní moci) vydaný příslušným stavebním úřadem, příp. kopie oznámení záměru o užívání dokončené stavby stavebnímu úřadu dle zákona č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (Stavební zákon),
Plynovodní přípojka byla zhotovena organizací certifikovanou pro činnosti na plynárenských zařízeních v souladu s TPG 923 01 – 1,2. Tato podmínka se vztahuje na přípojky stavebně zahájené (zahájení stavebních a/nebo montážních prací) po 1.1.2010.

Po nějaké době se dostávám k samotnému odkupu. Od nového roku 2012 má RWE nové podmínky odkupu. Kupodivu na tom i zdá se něco "vydělám", ale priorita pro mě je, aby z toho pak nevyplývaly nějaké nevýhody. Tak snad to bude vše v pořádku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru