Avatar uživatele
Honzucha

Kolegyně dostala pokutu 3 000,– od zaměstavatele za to, že měla obuté jiné boty, než které vyžadoval.

Kolegynin plat je cirka 9 000,– Mají ti basta*di právo vyžadovat takové pokuty?
Doplňuji:
Odměny nemá. Má nosit černé polobotky, které dostala (asi pracovní obuv). Jednou byla načapaná že měla cukle a podruhé měla nějaké své černé boty podobné pracovním. Přitom jen sedí celý den na vrátnici.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, Baron_X před 4795 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Pokud vyžaduje vysloveně pracovní obutí …tak asi vaše kolegyně pochybila

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Děda Louda

Bylo by dobré vědět, proč zaměstnavatel vyžadoval konkrétní obuv a proč měla kolegyně jinou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

K posouzení je potřeba vědět, proč zaměstnavětel požadoval konkrétní boty. Pokud byly součástí uniformy nebo byly požadovány kvůli bezpečnosti nebo hygieně a pod., tak dostala pokutu oprávněně. Jestli jde o šikanu, tak sice pokutu nemusí platit, ale s největší pravděpodobností si bude muset sehnat jiné zaměstnání.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
alexandra

Já si myslím,že jakoukoli pokutu může zaměstnavatel strhnout pouze z odměn a prémií.Nesmí Vám šáhnout na Váš základní plat.Tak teď záleží na tom,jaké má kolegyně odměny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jose1f

Jestli to měla v pracovní smlouvě, např. jako modelka, která předvádí obuv, tak ano.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

Již jsem to někde psal.Rozhodující je pracovní smlouva a v ní odkazy na související směrnice zaměstnavatele týkající se pracovních podmínek a pomůcek,oblečení a i systém postihů za jejich porušení. Zaměstnavatel nemůže přijít a říci „Za to či ono máte postih ve výši…“.To bylo v raném kapitalismu.Pokud tedy v pracovní smlouvě jsou takové odkazy nebo pokud zaměstnanec podepíše takové opatření dodatečně,má zaměstnavatel k postihu právo. Ovšem v úměrné výši,což asi 3000 není.Pokud takové opatření nemá zaměstnavatel zpracované,nemůže chtít nic.Je to poměrně složitý případ na posouzení bez znalosti konkrétních podmínek.Proto by bylo lépe obrátit se na odbory.Pokud pracujete v takové organizaci,kde odbory nejsou,máte právo na bezplatnou právní pomoc /radu/ na příslušné okresní Českomoravské konfederaci odborových svazů,která ze svého titulu zastupuje každého i odborově neorganizovaného zaměstnance.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
colombo3

Tak tady jde o diskriminaci jako prase,a navíc o místo,které je slíbený někomu jinému,takže jí daji porušení pracovní kázně a tečka.Jeden případ,pani v prádelně,kde se musí novit jejich hadry,měla pod slaboulinkou – hacafrakem,triko s dlouhym rukávem jiné barvy než je bílá,které teda bylo její,protože byla zima-práce u vrat,kde se nakládá,a taky vyhazov za porušení,před tim,že měla snubní prstýnek a řetízek,takže se jí taky chtěli zbavit,a už je pryč.-------a nervy?úplně v pořádku,že už tam nemusí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek