Avatar uživatele
Ondrej01

Byl biblický Mojžíš bílý nebo černý?

A může mi to někdo dokázat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, fcoop před 3953 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Jak dokázat? Asi těžko. Pokud máte zájem, víc se dovíte z odkazů.

Už po dlouhou řadu let se vědci snaží odpovědět na otázku „Jak starověcí Izraelité vypadali?“. Ačkoliv Písmo Svaté a jiné historické dokumenty zanechaly spousty informací ohledně této otázky ,mnoho z nich je stále neznámo.

http://www.one­love.cz/view.php?cis­loclanku=2006110005
http://www.one­love.cz/view.php?cis­loclanku=2006120001

Z článku Fyzický vzhled starověkých Izraelitů II se dovíte:

Mojžíš se narodil jako Hebrejec – Izraelita z kmene Levi (exodus 2:1–3). Strávil 40 let v domě faraóna (Skutky 7:23) a byl povýšen na faraónova vnuka.

Exodus 2:10 – A dítě vyrostlo, a ona ho přinesla faraónově dceři, a on se stal jejím synem. Dala mu jméno Mojžíš a řekla: „Protože jsem ho vytáhla z vody.“

Mnoho vědců říká, žefFaraón, který byl na trůně Egypta v době, kdy se Mojžíš narodil, byl faraón Seti I. Byl otcem Ramsese II, také známého jako Ramsese Velkého.

George Rawlinson, anglický autor, napsal knihu pojmenovanou „Historie Egypta“. Na straně 252 udává popis Setiho I. Píše: „Setiho tvář byla vyloženě africká, měl bouřlivý obličej s nízkým plochým nosem, silné rty a masivní bradu.“

Mojžíš měl stejné fyzické charakteristiky, protože se dostal do faraonova domu jako jeho vnuk v době, kdy faraón nařídil, aby byli všichni chlapci zabiti po narození. Kdyby Izraelité byli lidé bílé pleti, jak by mohl Mojžíš, Hebrejec, přežít (tajně) v domě faraóna mezi lidmi černé pleti, Egypťany, po dobu 40 let, aniž by si ho všimli.

Kromě toho po vydání výroku k zabití všech hebrejských chlapců, jak by faraón vypadal a vládl nad svými lidmi, kdyby měl jednoho žijícího ve svém domě s právy a privilégiemi jeho vlastní rodiny? Mojžíš přežil 40 let v paláci faraóna, protože byl černoch tak, jako byli Egypťané.

Faraón se podíval do očí Mojžíše, když byl dítě a myslel si, že je jeho příbuzný a z jeho krve. Podíval se do očí Mojžíše, když byl dospívajícím a myslel si, že je jeho příbuzný a z jeho krve. Podíval se do očí Mojžíše, když byl mladým mužem okolo 20 a 30 a myslel si, že je jeho příbuzný a z jeho krve. Faraón viděl Mojžíše vyrůstat do muže okolo 40 a myslel si, že je jeho příbuzný a pokrevní vnuk.

Jako Josefovi bratři a Canaanité nemohli rozeznat Hebrejce od Egypťanů, faraón nemohl také, jinak by byl Mojžíš okamžitě zabit.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Ondrej01 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Krejcík

Černej, podívej se: http://www.you­tube.com/watch?v=0kRAK­XFrYQ4

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek