Avatar uživatele
anonym

Kolik asi tak lidí už nahlásilo výskyt Lochnesské nestvůry? Myslíte si, že ještě existuje?

Zde to je k vidění na obrázkuv otázce a byl to rok 1933, takže žádné grafické úpravy ani podvrhy.

Přesně dnes uběhlo 80 let (v roce 2013) od uveřejnění rozmazaného snímku s Lochnesskou příšerou. Nekvalitní fotografie z roku 1933 rozpoutala doslova hon na toto záhadné zvíře. Příšera se stala inspirací mnoha filmů. Jak to s ní je doopravdy, záhadou pořád zůstává.

Před osmdesáti lety šílenství záhadologů odstartovaly fotografie Skota Hugh Gravyho, který ukázal světu obrázky, na nichž se v hladině jezera vlní neidentifikova­telný tvor.

Přestože byl snímek rozostřený, stal se pro mnohé lovce naprostou senzací a důkazem možné existence tvora v jezeře, o jehož tajemství se zmiňovala historie už od 6. století.

Zajímavá 0 před 2781 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Funna

Myslím, že neexistuje..i když to není „fotomontáž“, neznamená to, že je vyfoceno živé zvíře…ono vyrobit plovoucí maketu, není zase takový problém, zvlášť, když je to takhle nekvalitní fotografie, kde je vidět jen silueta a není vidět ani okolí, takže nevíš, jak je ona Nessie veliká…jedině dle vln a podle nich, mi připadadá „zvíře“ hodně malé…
navíc proběh výzkum a nic nenašli…cituji z Wiki. „Od 60. let 20 století byla podniknuta řada pokusů o zachycení stopy živočicha různými fyzikálními přístroji. Pomocí sonaru byl důkladně prohledáván celý povrch jezerního dna. Na břehy jezera byly umístěny filmové kamery s nočním viděním, které byly automaticky spouštěny pohybem v zorném poli objektivu. Japonská expedice prohledávala vody jezera za pomoci miniponorky. Patrně největší akcí byl prakticky dvouletý monitoring jezera týmem televize BBC, pořádaný v letech 2002–2003. Žádný z těchto přístrojů však nepřinesl jasný důkaz existence Lochnesky. Jezero je poměrně velké a hluboké (délka 38 km, šířka 3 km, hloubka až 230 m), je spojeno i s dalšími menšími jezery a nelze proto se stoprocentní jistotou vyloučit, že by i tak velký živočich mohl dlouhodobě unikat pokusům o ulovení. Vzhledem ke zmíněnému masovému nasazení špičkové techniky s negativním výsledkem je to však velmi nepravděpodobné.“

Upravil/a: Funna

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

To, že je snímek z roku 1933, neznamená, že nemohl být upraven. Staří fotografové byli mistři v retušování.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek