Avatar uživatele
fira

Kolik dostávají odstupné na drahách?

Myslím si že české dráhy jsou černá díra na peníze.Přesto mě překvapuje jaké vysoké odstupné vyplácejí svým zaměstnancům.A tak by mě zajímalo kolik dostávají.Já taky platím daně potažmo i české dráhy.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5213 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ReHu

Běžní zaměstnanci ČD rozhodně v kolektivní smlouvě nemají navíc nic extra. Naopak, když slyším, kde a jak se „šetří“, nechce se mi věřit. Vysoké odstupné – zlaté padáky – mají pouze vedoucí pracovníci. A tím nemyslím hlavního výpravčího. Kdo např. kalkuloval s Pendolinem a náhradními díly na ně apod. Nehledě na to, že ČD už není jen jeden podnik, ale skupina. Např. koleje patří jiné skupině než nádražní budovy či třeba provoz nebo doprava. Pak se v tom vyznej. Někdo by raději řekl mlč a nepátrej, ale v podstatě souhlasím s fírou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
standa

Pokud odhlédnu od manažerských smluv vysoce postavených ´nádražáků´, ve kterých může být ujednáno „odstupné“ či jakýsi „zlatý padák“ téměř nekontrovaně…, tak na zaměstnance ČD se vztahuje Zákoník práce s běžnými ´sazbami´ odstupného, tj. trojnásobek a pokud dojde k dohodě, že zaměstnanec skonči téměř ihned, pak může dostat až 5-ti násobek. A je dost možné, že v kolektivní smlouvě mají ´nádražáci´ vyjednán nějaký ten další měsíc odstupného navíc… kdo ví ?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek